Συνεδριάζει στις 25 και 26 Φεβρουαρίου το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο με πρωτο θέμα τον κορονοϊό. Οι Ευρωπαίοι ηγέτες θα προβούν σε απολογισμό της επιδημιολογικής κατάστασης και της κατάστασης στον τομέα των εμβολίων, και θα συνεχίσει τις προσπάθειες συντονισμού για την αντιμετώπιση της πανδημίας COVID-19.

Στην ίδια σύνοδο θα συζητηθούν, επίσης:

Εσωτερική αγορά: Ψηφιακής Πυξίδα- ψηφιακή φορολογία

Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο θα συζητήσει βασικές προτεραιότητες στον τομέα της ενιαίας αγοράς, της βιομηχανικής πολιτικής και της ψηφιακής διάστασης. Στο πλαίσιο αυτό, θα εγκύψει στο θέμα της Ψηφιακής Πυξίδας, συμπεριλαμβανομένων των ψηφιακών στόχων για το 2030, και θα πραγματοποιήσει επισκόπηση των εργασιών σχετικά με την ψηφιακή φορολογία. Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο θα ασχοληθεί επίσης με τις προτεραιότητες για το Ευρωπαϊκό Εξάμηνο του 2021 και θα προσκληθεί να προσυπογράψει τη σύσταση για την οικονομική πολιτική της ζώνης του ευρώ.

Ανατολική Μεσόγειος : Σχέσεις ΕΕ -Τουρκίας

Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο θα προβεί σε απολογισμό της κατάστασης στην Ανατολική Μεσόγειο. Σε συνέχεια των συμπερασμάτων του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου της 10ης και 11ης Δεκεμβρίου 2020, ο Ύπατος Εκπρόσωπος και η Επιτροπή αναμένεται να υποβάλουν έκθεση σχετικά με τις σχέσεις ΕΕ-Τουρκίας πριν από τη σύνοδο.

Ρωσία: Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο θα συζητήσει και τις σχέσεις με τη Ρωσία

Πηγή:  pelazkarabo blogspot.com