Μεγαλώνει η μακάβρια λίστα των θυμάτων. Σε απόγνωση οι συγγενείς των αγνοουμένων. Συνεχίζονται οι έρευνες σε στεριά και θάλασσα.

Μέρα με την μέρα μεγαλώνει η μακάβρια λίστα των θυμάτων από τον πύρινο όλεθρο στην Αττική με τον αριθμό των νεκρών να ανεβαίνει μέχρι στιγμής στους 87, ενώ δεκάδες είναι οι αγνοούμενοι με τους συγγενείς του να ζουν τον δικό τους «Γολγοθά».

Εν τω μεταξύ, τραγικός ήταν επίλογος στην αναζήτηση των δίδυμων κοριτσιών που αναζητούσαν οι γονείς τους από την Δευτέρα που ξέσπασε η φωτιά στο Μάτι.

Τα δυο 9χρονα κοριτσάκια Σοφία και Βασιλική Φιλιπποπούλου βρέθηκαν νεκρές, αγκαλιά με τον παππού και την γιαγιά τους και την Παρασκευή ταυτοποιήθηκαν οι σοροί τους.

Παράλληλα, το βράδυ της Παρασκευής ταυτοποιήθηκαν στο νεκροτομείο Αθήνας οι σοροί του 54χρονου Γρηγόρη Φύτρου και του 11χρονου γιου του Ανδρέα. Ο Γρηγόρης Φύτρος βρέθηκε απανθρακωμένος αγκαλιά με τον μικρό Ανδρέα.

Χθες ταυτοποιήθηκε και η σωρός του συζύγου της ηθοποιού Χρύσας Σπηλιώτη από τον αδελφό του γνωστού αθλητή. Η σωρός του άτυχου άνδρα βρέθηκε κοντά στο οικόπεδο όπου βρήκαν τραγικό θάνατο οι 26, ενώ η ηθοποιός παραμένει στην λίστα των αγνοουμένων της τραγωδίας.

«Στερεύουν» οι ελπίδες…

Ωστόσο, συνεχίζεται δράμα που βιώνει και η οικογένεια του 13χρονου Δημήτρη Αλεξόπουλου, ο πατέρας του οποίου τον εντόπισε σε φωτογραφία, ανάμεσα στους εγκλωβισμένους στο Κόκκινο Λιμανάκι.

Η απελπισία έχει κατακλύσει τα συγγενικά πρόσωπα των δεκάδων αγνοουμένων, την ίδια στιγμή που γίνονται υπεράνθρωπες προσπάθειες για την ταυτοποίηση των νεκρών. Οι ιατροδικαστές που διενεργούν νεκροψίες-νεκροτομές στα θύματα λυγίζουν όταν περιγράφουν τις δραματικές στιγμές που καλούνται να ζήσουν.

ιατροδικαστική υπηρεσία – σοροί – νεκροτομή

Στο νεκροτομείο στου Γουδή συγγενείς θυμάτων και αγνοουμένων σπεύδουν να δώσουν δείγμα DNA. Ο ανιψιός της 55χρονης Ελένης Σαρίεβα αγωνιά για την τύχη της. Ελπίζει να βρεθεί ένα ίχνος ζωής, για να λάβει τέλος το μαρτύριο της οικογένειας.

Και η τραγικές ιστορίες μέσα από τα αποκαΐδια της φωτιάς στο Μάτι δεν έχουν τέλος! Όπως η περίπτωση του πατέρα του 6μηνών βρέφους που ήταν το πρώτο και νεότερο επιβεβαιωμένο θύμα της πύρινης λαίλαπας: είναι πυροσβέστης που συμμετείχε στην επιχείρηση κατάσβεσης και συγγενής της οικογένειας Φύτρου που ξεκληρίστηκε.

Συνεχίζονται οι έρευνες

Όσον αφορά τις έρευνες για τον εντοπισμό των αγνοούμενων, όπως τόνισε η εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής, Σταυρούλα Μαλλίρη, συνεχίζονται με αμείωτη ένταση από τις περιπολίες πεζοπόρων τμημάτων, τα οποία διεξάγουν έλεγχο σε υπαίθριους χώρους, αυτοκίνητα, αυλές οικιών, οικίες, οι οποίες έχουν καταστραφεί από την πυρκαγιά μερικώς ή ολικώς και όποιον άλλο χώρο μπορούν να ανευρεθούν τυχόν άτομα.

Σύμφωνα με τα νεότερα στοιχεία του Υπουργείου Υγείας, κρίσιμη εξακολουθεί να είναι η κατάσταση των 11 εγκαυματιών που παραμένουν στη ΜΕΘ. Συνολικά στα νοσοκομεία παραμένουν για νοσηλεία 49 ενήλικές εγκαυματίες, καθώς πήραν εξιτήριο κάποιοι από αυτούς που νοσηλεύονταν σε αυτά τις τελευταίες ημέρες.

Ο αριθμός των παιδιών που νοσηλεύονται στα νοσοκομεία Παίδων είναι σταθερός. Η κατάσταση των 4 παιδιών κρίνεται καλή και δεν αποκλείεται κάποια από αυτά να πάρουν εξιτήριο σήμερα ή τη Δευτέρα.

Την ίδια, συνεχίζονται εντατικά οι αυτοψίες που διενεργούν οι μηχανικοί του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών στις πληγείσες περιοχές. Ο συνολικός αριθμός των αυτοψιών που έχουν πραγματοποιηθεί, ανέρχεται σε 3.236.