Εκκενώθηκαν 4 οικισμοί, ενώ οι αναζωπυρώσεις προκάλεσαν δύο ξεχωριστά πύρινα μέτωπα. Ανησυχία για τους απογευματινούς ανέμους

Για τρίτη ημέρα συνεχίζεται η σκληρή μάχη των πυροσβεστικών δυνάμεων με τη μεγάλη πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στην περιοχή Πιτσινιάδες Μυλοποτάμου Κυθήρων, ενώ σημειώνεται ότι αργά το βράδυ του Σαββάτου ένας πυροσβέστης ένιωσε αδιαθεσία και διακομίστηκε σε νοσοκομείο.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο του νησιού Ευστράτιο Χαρχαλάκη έχουν καεί μέχρι στιγμής 15.000 στρέμματα δάσους και χαμηλής βλάστησης, ενώ κάτοικοι του νησιού που οι φλόγες έφτασαν κοντά στο σπίτι τους έχουν απομακρυνθεί.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις που επιχειρούν στα Κύθηρα ενισχύονται από όλα τα μέρη της Ελλάδας. Αυτή την ώρα επιχειρούν 84 πυροσβέστες με 30 οχήματα, πεζοπόρο τμήμα 83 ατόμων, 3 ελικόπτερα και 1 αεροσκάφος, ενώ αναμένονται σε λίγο και άλλες δυνάμεις στο νησί.

Ανησυχία για τους ανέμους

Νωρίς το πρωί, οι άνεμοι κόπασαν πάλι όπως ήταν φυσιολογικό, όμως πλέον έχουν ενταθεί ξανά. Σε γενικές γραμμές είναι ένα σημείο με εντελώς απρόβλεπτες και αιφνίδιες εναλλαγές στον καιρό που καθιστούν τον χειρότερο παράγοντα στον σχεδιασμό και στην στρατηγική δασοπυρόσβεσης.

Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας: Πολύ δύσκολη η προσπάθεια των πυροσβεστικών δυνάμεων

«Κάνουμε ό,τι είναι εφικτό για να μπορέσουμε να οριοθετήσουμε την μεγάλη πυρκαγιά στα Κύθηρα. Είναι πολύ δύσκολη η προσπάθεια των πυροσβεστικών δυνάμεων, επειδή πρόκειται για μια πυρκαγιά με ιδιαιτερότητες, λόγω της συνεχούς εναλλαγής κατεύθυνσης των ανέμων, αλλά και της πυκνής καύσιμης ύλης».