Όπως κάθε χρόνο, τα Βραβεία «Οδυσσέας» του Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου Λονδίνου, επιστρέφουν και απονέμονται τιμητικά στην Αθήνα.

Τα βραβεία του φετινού φεστιβάλ που πραγματοποιήθηκε τον περασμένο Μάη στο Λονδίνο, θα προσφερθούν πάλι τιμητικά στο φιλόξενο χώρο του κινηματογράφου Τριανόν (Κοδριγκτώνος 21 & Πατησίων 101), την Τρίτη 27 Ιουνίου 2017, στις 21.00. Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Η τελετή απονομής θα έχει τη χαρά να φιλοξενήσει επίσης live μουσική:
Giorgos Tabakis & Stavros Parginos Duet featuring Zoe Soldatos.

Το διαγωνιστικό τμήμα του Φεστιβάλ περιελάμβανε δεκάδες ταινίες μεγάλου μήκους μυθοπλασίας, μικρού μήκους μυθοπλασίας, ντοκιμαντέρ, video art και πειραματικές ταινίες, ενώ υπήρχε και ειδικό διαγωνιστικό τμήμα σεναρίων.

Παρουσιάζει ο δημοσιογράφος Άρης Βασιλειάδης.

Καλλιτεχνικός διευθυντής: ο σκηνοθέτης Χρήστος Προσύλης

Το διαγωνιστικό τμήμα του Φεστιβάλ περιλάμβανε δεκάδες ταινίες μεγάλου μήκους μυθοπλασίας, μικρού μήκους μυθοπλασίας, ντοκιμαντέρ, video art και πειραματικές ταινίες, ενώ υπήρχε και ειδικό διαγωνιστικό τμήμα σεναρίων. Το έργο της κριτικής επιτροπής ήταν εξαιρετικά δύσκολο φέτος λόγω του υψηλού επιπέδου ποιότητας των συμμετοχών.

Οι συμμετοχές στο προοδευτικό, εναλλακτικό και ανεξάρτητο Φεστιβάλ προέρχονταν από Έλληνες δημιουργούς και παραγωγούς από όλο τον κόσμο, όπως επίσης και από ξένους συντελεστές που είχαν ταινίες ή σενάρια που σχετίζονταν με την Ελλάδα.