Χρειάζονται μόνιμες θέσεις στο χώρο της καθαριότητας, τόνισε ο πρόεδρος ο πρόεδρος τηε Κεντρικής Ενωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) Γιώργος Πατούλης στην έκτακτη συνεδρίαση της Ενωσης για το θέμα των συμβασιούχων.

Η νομική σύμβουλος της ΚΕΔΕ παρουσίασε τα θέματα που δεν επιλύει η τροπολογία του υπουργού Εσωτερικών Πάνου Σκουρλέτη και ιδιαίτερα αν θα αποδεχθούν το σύνολο του αριθμού, συμβασιούχων, πως θα πληρωθούν μέχρι το τέλος του χρόνου, και αν θα έχουν οι σύμβάσεις αναδρομική ισχύ.

Παρόντες στη συνεδρίαση είναι και 84 απολυμένοι από το Βρεφοκομείο Αθηνών και η εκπρόσωπος τους Μαρία Καλουμένου ζήτησε από το δήμαρχο Αθηνών Γ.Καμίνη να ανακαλέσει τις απόλύσεις και από τον κ. Πατούλη να δεσμευθεί να μην γίνει καμιά απόλυση μέχρι να ξεκαθαρίσει η κατάσταση.

Δυο ζητήματα είναι το κενό του νόμου ενός μήνα από την απόφαση της ολομέλειας των δημοτικών συμβουλίων μέχρι την ημερομηνία έναρξης των νέων συμβάσεων.

Το δεύτερο πρόβλημα για το κ. Πατούλη είναι πως το σύστημα ανταποδοτικών τελών δεν επαρκεί και οι μισοί δήμοι αδυνατούν να καλύψουν τη μισθοδοσία.

 

Συνδικάτο ΟΤΑ: Κινητοποιήσεις

Εν τω μεταξύ, στάση εργασίας την Πέμπτη 6 Ιουλίου 2017 από τις 12 μέχρι τη λήξη του ωραρίου και συγκέντρωση στις 13.00 στο υπουργείο Εσωτερικών, προκήρυξε το Συνδικάτο ΟΤΑ, διαμαρτυρόμενο για τις απολύσεις συμβασιούχων από δημάρχους και την απλήρωτη εργασία τους.