Κάνει τα πάντα το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο για να απωλέσει  το ελάχιστο κύρος του έχει απομείνει.

Αφού έδωσε τον εξωτερικό χώρο του Ηρωδείου για μια επίδειξη των ενδυμάτων του Κωστέτσου, αρνήθηκε την παραχώρηση του  αρχαιολογικού χώρου του Σουνίου για τα γυρίσματα μιας ταινίας του BBC («Η μικρή τυμπανίστρια») με τον διεθνούς φήμης Νοτιοκορεάτη σκηνοθέτη Park Chan-wook, δημιουργό της ταινίας Oldboy.

Η δικαιολογία που υιοθέτησε η πλειοψηφία (ψήφισαν 8 -6 ) ήταν για να μην ενοχληθούν οι χίλιοι πιθανοί  επισκέπτες (;)  της Πέμπτης 12ης Απριλίου από τα γυρίσματα που θα διαρκούσαν από τις 7 το πρωί ως τις 7 το απόγευμα.

Κανείς δεν αναρωτήθηκε τι θα χάσει η χώρα από την δωρεάν διαφήμιση που θα της πρόσφερε σε εκατοντάδες χιλιάδες τηλεθεατές η ταινία αυτή και αγνοήθηκε παντελώς ότι μία μέρα πριν το Υπουργείο ψηφιακής πολιτικής πανηγύριζε για την προσέλκυση ξένων για γυρίσματα στην Ελλάδα.

Επικράτηση η άφρων πεποίθηση ότι δεν έχουν ανάγκη τα μνημεία μας για διαφήμιση και ότι προέχει ο επισκέπτης που έρχεται να τα δει. Αγνοήθηκε επίσης  η πρόθεση της εταιρείας όπως και της αρμόδιας Εφορείας Αρχαιοτήτων να ειδοποιήσουν τους τουριστικούς πράκτορες ότι θα γίνονται γύρισμα εκείνη την ημέρα (με πολυπληθές προσωπικό 100-120 ατόμων), άρα αν θέλουν την ησυχία τους να διαλέξουν μία άλλη.

Το χειρότερο είναι ότι  μετά τη σφοδρή αντίδραση του γ.γ. Ενημέρωσης Λ. Κρέτσου δόθηκε αρμοδίως η απάντηση ότι το θέμα θα επανεξεταστεί την ερχόμενη Τρίτη που θα συνεδριάσει ξανά το ΚΑΣ. Δηλαδή, προεξοφλείται με ένα τρόπο η αλλαγή της γνωμοδότησης. Να δούμε πώς θα αιτιολογήσουν την αλλαγή της ψήφου τους.