Είκοσι μέρες μετά τις πλημμύρες που στοίχισαν τη ζωή σε 23 ανθρώπους η Μάνδρα προσπαθεί να σταθεί στα πόδια της. Οι ζημιές σε σπίτια, καταστήματα, δίκτυα και υποδομές είναι τεράστιες και ο αγώνας για να επανέλθει η ζωή σε κανονικούς ρυθμούς θα είναι μακρόχρονος και επίπονος.

Κι αν για σπίτια και τις περιουσίες υπάρχει το γνωστό επίδομα, η μέριμνα της πολιτείας θα πρέπει να στραφεί και στο οδικό δίκτυο, που εξακολουθεί να θυμίζει βομβαρδισμένο τοπίο.

Ο φακός της Παυλίνας Γιάννη και του enetpress.gr  κατέγραψε την κατάσταση που επικρατεί στο οδικό δίκτυο γύρω από την πόλη της Μάνδρας και η οποία είναι απογοητευτική.

Σε δεκάδες σημεία το οδόστρωμα έχει καταστραφεί, ο δρόμος έχει ανοίξει ή έχει πάθει καθίζηση. Σε άλλα σημεία τεράστιες πέτρες έχουν κυλήσει πάνω στο οδόστρωμα.

Στην περιοχή υπάρχουν  συνεργεία της Περιφέρειας  με ειδικά μηχανήματα προκειμένου να επαναφέρουν σε ομαλή λειτουργία το οδικό δίκτυο.

Στα σημεία καταστροφής υπάρχουν κορίνες για να προσέχουν οι οδηγοί και να μην συμβούν άλλα ατυχήματα. Πρώτο μέλημα της Περιφέρειας να αποκατασταθεί η οδοσήμανση και σε δεύτερη φάση η αποκατάσταση του οδοστρώματος.

Ως τότε απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή από τους οδηγούς, ιδιαίτερα τις νυχτερινές ώρες.

Φωτογραφίες: Παυλίνα Γιάννη