Το σκάφος ανεφοδιασμού «Dragon», της αμερικανικής Space X, απέτυχε την Τετάρτη να συνδεθεί στο Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS), καθώς σύμφωνα με ανακοίνωση της NASA υπήρξε σφάλμα στα δεδομένα προσανατολισμού.

Το «Dragon» σταμάτησε αυτόματα τη διαδικασία προσέγγισης, ενώ βρισκόταν σε απόσταση περίπου 1.100 μέτρων από το σταθμό. Αυτό συνέβη όταν το σύστημα «αναγνώρισε μια εσφαλμένη τιμή στα δεδομένα που αφορούν τη θέση του σταθμού». Το σκάφος θα κάνει μια νέα απόπειρα προσέγγισης σήμερα 23/2.

Το σκάφος ανεφοδιασμού εκτοξεύτηκε την Κυριακή από την ιστορική εξέδρα 39Α του Διαστημικού Κέντρου στη Φλόριντα, από την οποία είχαν εκτοξευθεί οι αποστολές του προγράμματος Apollo. Το «Dragon» μεταφέρει προμήθειες για τον ISS. Η Space X έχει εξασφαλίσει 20ετή συμφωνία με τη NASA για τον ανεφοδιασμό του σταθμού και έχει στόχο να εκτοξεύσει την πρώτη επανδρωμένη αποστολή της, το 2018.

Επίσης λίγες ώρες νωρίτερα, η Ρωσία εκτόξευε ένα δικό της σκάφος ανεφοδιασμού προς τον ISS, στο πρώτο δρομολόγιό της έπειτα από μια αποτυχημένη εκτόξευση τον Δεκέμβριο. Το «Progress» προγραμματίζεται να προσδεθεί στον ISS την Παρασκευή.