Για άλλη μια φορά ανοιχτά τα μαγαζιά για μία ακόμη Κυριακή και οι συνδικαλιστικοί φορείς από πλευρά τους μαζί με τους εργαζόμενους δείχνουν δυσαρέσκεια τους.

Η αιώνια διαμάχη μπορεί να λήξει αρκεί να ικανοποιηθούν και όλες οι πλευρές: οι μεν εργαζόμενοι να έχουν το ρεπό τους και οι δε καταστηματάρχες να προσλάβουν νέους υπαλλήλους με την επιδότηση του κράτους.

Σωματεία, εργαζόμενοι και αντιεξουσιαστικές κινήσεις συγκεντρώθηκαν στον γνωστό εμπορικό πεζόδρομο της Ερμού τοποθετώντας πανό μπροστά από τα μαγαζιά ούτως ώστε να μην επιτρέψουν στους καταναλωτές να μπουν.

Πολλά καταστήματα, κάποια από αυτά και γνωστών εμπορικών αλυσίδων παρέμειναν κλειστά, ενώ κάποια άλλα δεν πτοήθηκαν και άνοιξαν, με ελάχιστη προσέλευση καταναλωτών.

Δηλώσεις έκανε και ο επικεφαλής της ΛΑΕ Παναγιώτης Λαφαζάνης τονίζοντας πως η κυβέρνηση εξοντώνει τους καταστηματάρχες, το ιστορικό εμπόριο, δημιουργεί ανέργους και τους χαρακτήρισε άθλιους κυβερνήτες.

Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας και πορείες και στους κεντρικούς δρόμους της Θεσσαλονίκης πραγματοποίησαν μέλη της Ένωσης Εμποροϋπαλλήλων και του Συντονισμού Δράσεων Ενάντια στην Κυριακάτικη Εργασία.

Εξέφρασαν την αντίθεσή τους στη λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές, ενώ στο πλαίσιο της διαμαρτυρίας έκλεισαν συμβολικά τις εισόδους καταστημάτων που ανέβασαν σήμερα ρολά, και ανάρτησαν πανό.

 

Η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος πραγματοποίησε πορεία προς την Ερμού και στην Μητροπόλεως φωνάζοντας συνθήματα για την Κυριακάτικη Αργία. Το μήνυμα ήταν ένα: ποτέ δουλειά την Κυριακή.