Με δέκα λεπτά καθυστέρηση ξεκίνησε,  χθες το βράδυ, η συνέντευξη Τύπου του πρώην πρωθυπουργού και υποψήφιου του δεξιού κόμματος για τη γαλλική Προεδρία, Φρανσουά Φιγιόν, αναφορικά με την πολύκροτη υπόθεση της συζύγου του, η οποία καταγράφηκε ήδη ως Πενέλοπε-γκέιτ.

Ο Γάλλος πολιτικός  τόνισε ότι «ναι, προσέλαβα τη σύζυγό μου σαν συνεργάτιδα για 15 χρόνια με  μισθό 3.677 ευρώ καθαρά το μήνα. Hταν συνεργασία εμπιστοσύνης με την οικογένεια μου που σήμερα προκαλεί δυσπιστία. Λυπάμαι βαθύτατα και ζητώ συγγνώμη από τους Γάλλους» δίχως να υπεισέλθει στην ουσία της καταγγελίας, η οποία δεν ήταν οι απολαβές της Πενέλοπε Φιγιόν, αλλά το ότι δεν προσέφερε τις υπηρεσίες για τις οποίες προσελήφθη.

Σε μία προσπάθεια να κερδίσει την εμπιστοσύνη του γαλλικού κοινού, ο πρώην πρωθυπουργός άρχισε να απαριθμεί τους τραπεζικούς λογαριασμούς που διαθέτει. Ωστόσο, εξαπέλυσε δριμύτατη επίθεση κατά συγκεκριμένης εφημερίδας που δημοσιεύει το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, υποστηρίζοντας πως «γράφει ψέματα». Υποσχέθηκε επίσης σήμερα να δώσει στη δημοσιότητα έναν αναλυτικό πίνακα με τις απολαβές της συζύγου του.

Όταν ρωτήθηκε για τη δικαστική έρευνα που διεξάγεται τόσο στη σύζυγό του όσο και στον ίδιο, ο Γάλλος πολιτικός αρνήθηκε να απαντήσει, λέγοντας πως «δεν θα παρασυρθώ σε ένα μιντιακό δικαστήριο».

Ο Φρανσουά Φιγιόν όχι μόνο δεν παραιτείται, όπως απαιτούν οι πολιτικοί του αντίπαλοι, αλλά ανακοίνωσε πως από σήμερα ξεκινά η νέα του προεκλογική εκστρατεία, με ακόμη μεγαλύτερο δυναμισμό και πείσμα.  Τόνισε, δε, πως «δεν προτίθεμαι να επιστρέψω τα χρήματα, καθώς είναι ο μισθός της συζύγου μου».