Από μια ήξεις – αφήξεις ανακοίνωση του Υπουργείου Πολιτισμού που ζητά να γίνονται σεβαστές οι αποφάσεις του για τη χρήση της Ροτόντας, προκύπτει ότι η έγκριση για την Θεία Λειτουργία της Κυριακής που ήταν η εορτή του Αγίου Γεωργίου (στη μνήμη του οποίου ήταν αφιερωμένο το μνημείο όταν λειτουργούσε ως ναός) δόθηκε από τις υπηρεσίες του.

Και συγκεκριμένα από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Θεσσαλονίκης η οποία επέτρεψε και την προσωρινή μεταφορά του παλαιού εγκαινίου με προϋπόθεση «την άμεση επιστροφή του μετά το τέλος της Θείας Λειτουργίας  για λόγους ασφάλειας και συντήρησης στο χώρο της έως τώρα φύλαξής του».

Το ΥΠΠΟΑ σημειώνει ότι η Ροτόντα είναι ένα διαχρονικό μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής  Κληρονομιάς της UNESCO όπου διασταυρώθηκαν ο ρωμαϊκός, o βυζαντινός και ο οθωμανικός πολιτισμός. Και εξηγεί ότι παραχωρείται για πολιτιστικές δράσεις που αρμόζουν με το χαρακτήρα του,  μετά την κατά νόμο γνωμοδότηση του αρμόδιου Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου ενώ η Μητρόπολη Θεσσαλονίκης έχει το δικαίωμα να τελεί δώδεκα ακολουθίες το χρόνο.

Το Υπουργείο δεν λέει ότι μία από τις δώδεκα ακολουθίες ήταν και η προχθεσινή γιατί δεν θέλει να τα χαλάσει με τη τοπική οργάνωση του ΣΥΡΙΖΑ που διαμαρτυρήθηκε αναίτια για τη χρήση του μνημείου. Τέλος δηλώνει πως σέβεται το μνημείο της Ροτόντας στη Θεσσαλονίκη και ζητά από την Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλονίκης να κάνει το ίδιο.