Η Σιδηρά Κυρία του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ έδωσε την πραγματική διάσταση των αποτελεσμάτων του Eurogroup του Λουξεμβούργου. σε συνέντευξη της στην ΕΡΤ.

Αναγνώρισε τις θυσίες του ελληνικού λαού και τόνισε πως οι πιστωτές αναγνωρίζουν την αναγκαιότητα αναδιάρθρωσης του χρέους και την μακροπρόθεσμη βιωσιμότητα του.

Η απόφαση του Eurogroup αποτελεί ασπίδα προστασίας για την Ελλάδα αλλά επανέλαβε ότι για 13 μήνες το ΔΝΤ θα περιμένει να διασαφηνιστεί το θέμα του χρέους.

Η επικεφαλής του Ταμείου επεσήμανε ότι «θέλουμε άμεση αποσαφήνιση των παραμέτρων για την αναδιάρθρωση του χρέους τώρα, και θα περιμένουμε έως ότου καταλήξουμε σε αυτό».

Οπως υπογράμμισε «θέλουμε το πρόγραμμα μας να ευθυγραμμιστεί με τη διάρκεια και τους στόχους του προγράμματος του ESM, θα συμμετέχουμε για τους επόμενους δεκατρείς μήνες, όσο πιο γρήγορα προχωρήσουμε τόσο το καλύτερο για όλους».

Η Λαγκάρντ επανέλαβε ότι θα πάει στο διοικητικό συμβούλιο του ΔΝΤ πολύ σύντομα και να προτείνει για έγκριση μια Συμφωνία Επί της Αρχής, που σημαίνει ότι «το ΔΝΤ θα συμφωνήσει με το πρόγραμμα και θα εκταμιεύσει χρήματα όταν υπάρξει σαφήνεια, ταυτοποίηση και οριστικοποίηση των παραμέτρων για αναδιάρθρωση του χρέους από τους πιστωτές».