Την Κυριακή 11 Ιουνίου η καθιερωμένη ιστορική ξενάγηση αντί για τις 12 θα ξεκινήσει στις 11 π.μ. Μετά το τέλος της ξενάγησης η Θεατρική Ομάδα “Πάνω στο Θέατρο”, από μαθητές της Β τάξης του Λυκείου Φιλύρου Θεσσαλονίκης θα παρουσιάσει αποσπάσματα από το έργο του Γ. Καλαβριανού “Γιοι και Κόρες”, σε σκηνοθεσία Χαρούλας Αποστολίδου.

Η ομάδα θα παρουσιάσει προσωπικές-αληθινές- ιστορίες ανθρώπων που βίωσαν την Κατοχή των Γερμανών και τον Εμφύλιο στη χώρα μας. Δεν υπάρχει κάποιο εισιτήριο και όλοι είναι ευπρόσδεκτοι.

Η ιστορική ξενάγηση ξεκινά από την αίθουσα εκδηλώσεων του κεντρικού κτιρίου του Πάρκου Εθνικής Συμφιλίωσης, όπου με τη βοήθεια αντιπροσωπευτικών φωτογραφιών της εποχής παρουσιάζεται η ελληνική ιστορία από τον Μακεδονικό Αγώνα μέχρι τον Εμφύλιο Πόλεμο. Το ταξίδι στο παρελθόν συνδυάζεται με την περιήγηση στην Έκθεση Ιστορικής Φωτογραφίας καθώς και στην έκθεση «Διαδρομές στη Φύση».

Οι επισκέπτες θα κάνουν ένα μικρό περίπατο στο δάσος όπου θα απολαύσουν το υπέροχο αλπικό τοπίο και παράλληλα θα συζητήσουν για την πρόσφατη Ιστορία και το πώς συνδέονται τα γεγονότα του εμφυλίου πολέμου με το Γράμμο. Στον περίπατο θα έχουν την ευκαιρία να θαυμάσουμε και τις όμορφες ορχιδέες που ανθίζουν αυτή την εποχή. Έπειτα μπορεί όποιος θέλει να γευματίσει στο εστιατόριο του Πάρκου Εθνικής Συμφιλίωσης.

Η ξενάγηση γίνεται από τον Επιστημονικό Συνεργάτη του Πάρκου Εθνικής Συμφιλίωσης διδάκτορα σύγχρονης Ιστορίας Ραϋμόνδο Αλβανό και είναι δωρεάν. Διαρκεί περισσότερο από 2 ώρες μαζί με συζήτηση και προβολή δύο δεκάλεπτων ντοκιμαντέρ σχετικών με τη Φύση και την Ιστορία.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να πάρετε τηλέφωνο στο 24670 62136. Για πληροφορίες σχετικά με τον ξενώνα ή το εστιατόριο μπορείτε να πάρετε στο 24670 21853.