Η Blizzard Entertainment ανακοίνωσε επίσημα πως το επόμενο expansion για το δημοφιλές παιχνίδι της, Hearthstone, θα ονομάζεται «Journey to Un’Goro» και θα κυκλοφορήσει τον Απρίλιο, ενώ δημοσίευσε και ένα βίντεο, στο οποίο μαθαίνουμε κάποιες πληροφορίες για αυτό.

Μετά το «Means Streets of Gadgetzan» και τις συμμορίες του, η Blizzard αλλάζει σκηνικό και μεταφέρει το Hearthstone στις ανεξερεύνητες ζούγκλες μιας περιοχής που είναι αρκετά γνωστή σε όσους έχουν ασχοληθεί με το World of Warcraft, το Un’Goro Crater. Το νέο expansion «Journey to Un’Goro» θα φέρει 135 νέες κάρτες και νέους μηχανισμούς στο παιχνίδι.

Ο πρώτος νέος μηχανισμός έχει να κάνει με τις νέες κάρτες «Quest». Αυτές θα κοστίζουν 1 mana και θα βρίσκονται πάντα στο αρχικό μας χέρι. Θα τοποθετούνται όπως τα secrets, αλλά και οι δυο παίχτες θα γνωρίζουν το quest που παίχτηκε. Για παράδειγμα είδαμε ένα legendary quest του Priest, στο οποίο θα πρέπει να παίξουμε 7 Deathrattle minions, ώστε να κάνουμε summon ένα πολύ δυνατό Legendary.

Ένας ακόμα μηχανισμός που παρουσιάστηκε είναι το Adapt. Όταν παίζουμε ένα minion με adapt, θα μπορούμε να επιλέξουμε μια από τις 10 ικανότητες που θα μας προσφέρονται, πχ: +3 Attack, taunt, windfury, divine shield κ.α, η οποία θα προστίθεται στις ήδη ικανότητες του minion που παίξαμε.

Επίσης τα Elementals αποκτούν τη δικιά τους κατηγορία, ενώ παλιότερες κάρτες, όπως τα Frost και Fire Elemental, θα προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα. Λογικά θα δούμε και κάποιο theme deck, βασισμένο σε αυτά. Παρουσιάστηκε και ένα νέο Legendary Minion για μάγους.

Με την κυκλοφορία του νέου expansion, η Blizzard ανακοίνωσε πως ξεκινάει το Year of the Mammoth, κάτι που σημαίνει πως μας αποχαιρετούν οι κάρτες από το Blackrock Mountain, το Grand Tournament και το League of Explorers, όπως και τα Azure Drake, Sylvanas Windrunner, Ragnaros the Firelord, Power Overwhelming, Ice Lance και Conceal.  Όλες οι κάρτες μεταφέρονται στο Wild. Σύμφωνα με την εταιρία θα μπορούμε να κάνουμε Disenchant τις κάρτες για την πλήρη αξία τους σε dust, αλλά μόνο για όσες φορές παίζεται η κάρτα σε ένα deck. Π.χ. αν κάνουμε disenchant 2  Sylvanas, θα πάρουμε 1.600 dust μόνο για την πρώτη.

Το «Journey to Un’Goro» θα κυκλοφορήσει τον Απρίλιο, ενώ η εταιρία ανακοίνωσε πως η χρονιά θα περιέχει 3 μεγάλα expansion και όχι δύο που είχαμε μέχρι τώρα. Επίσης αναμένεται και ένα adventure το οποίο θα ανακοινωθεί στο μέλλον. Περισσότερες πληροφορίες για το νέο expansion θα έχουμε τις επόμενες εβδομάδες.

Δείτε εδώ το βίντεο με την ανακοίνωση του νέου expansion: