Σε έρευνα της ΚΑΠΑ Research που πραγματοποιήθηκε μεταξύ 7-11 Σεπτεμβρίου παρουσιάζει ένα σαφές αλλά μειωμένο  προβάδισμα της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ. ενώ ταυτόχρονα έρχεται η «σφήνα» της Κεντροαριστεράς.

Πιο συγκεκριμένα έχουμε μια διαφορά 6,1 μονάδων αρκετά μακριά από το διψήφιο αποτέλεσμα παλιότερων δημοσκοπήσεων που αναδεικνύει και ένα πιθανό σενάριο που γυρνά στο κεφάλι του πρωθυπουργού.

Αν συνεχιστεί αυτή η τάση, ολοκληρωθεί η τρίτη αξιολόγηση μέχρι το τέλος του χρόνου, βγει με επιτυχία η χώρα στις αγορές μέχρι το Μάρτιο και αποδώσει έργο η Task Force για τις επενδύσεις στην οποία προΐσταται, τότε γλυκοκοιτάζει τις πρόωρες κάλπες.

 

Όταν παρεμβάλλεται το νέο εγχείρημα της Κεντροαριστεράς  εκτοξεύεται σε διψήφιο ποσοστό και μπορεί να αποτελέσει τον πολιτικό καταλύτη.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης, ο νέος φορέας λαμβάνει ποσοστό (10,4%).

Το αξιοπρόσεκτο είναι πως δεν επηρεάζει τη εκλογική δύναμη των δύο μεγάλων αν και ο επικεφαλής στο νέο φορέα θα κρίνει πολλά.

Αναλυτικότερα:

  • Στην πρόθεση ψήφου, με τα υφιστάμενα δεδομένα, ο ΣΥΡΙΖΑ λαμβάνει 16,6% (προηγούμενη 16,2%), η Νέα Δημοκρατία 22,7% (23,2%), η Χρυσή Αυγή 6,5% (6,6%), η Δημοκρατική Συμπαράταξη 6,9% (6,4%) , το ΚΚΕ 6% (6,1%). Τα άλλα κόμματα βρίσκονται κάτω από το όριο του 3%. Η αδιευκρίνιστη ψήφος φτάνει το 26,6%.
  • Στην παράσταση νίκης η Νέα Δημοκρατία λαμβάνει το 57% ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ το 23,5%, όπως και στην καταλληλότητα του πρωθυπουργού προηγείται με 7,5 μονάδες ο Κυριάκος Μητσοτάκης έναντι του Αλέξη Τσίπρα.