Ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης εξερχόμενος από το γραφείο του Κυριάκου Μητσοτάκη, δήλωσε εντυπωσιασμένος από την διεξοδική συζήτηση που είχαν οι δύο άνδρες.

Ομολόγησε πως ήταν διστακτικός στην αρχή γιατί πληροφορίες έλεγαν πως οι συναντήσεις με τους αρχηγούς θα ήταν προσχηματικές και το μόνο που ενδιέφερε το Κυριάκο ήταν η επαφή με την Φώφη Γεννηματά για μετεκλογική συνεργασία.

Η απάντηση του προέδρου της ΝΔ ήταν « μήπως συμβαίνει το αντίθετο;», γεγονός που τον εξέπληξε.

Είναι πραγματικότητα πως είχαμε ηλεκτρικό αρνητισμό με την οικογένεια Μητσοτάκη αλλά ο Κυριάκος με κέρδισε, μου απέδειξε πως δεν είναι ο κληρονόμος ενός κόμματος. Με έπεισε πως δεν είναι ο υιός Μητσοτάκη, παραδέχτηκε κάποια λάθη του παρελθόντος.

Για το θέμα της διαπραγμάτευσης θεωρεί η πλευρά Μητσοτάκη πως θα τα υπογράψει όλα και θεωρεί αρχομανή τον πρωθυπουργό. Εξέφρασε την άποψη πως μέχρι το τέλος του 2017 θα έχουμε εκλογές.

Για τις εξεταστικές ανέφερε οως συμφώνησαν να βάλουν μεγαλύτερους περιόδους κρίσης ακόμα και τη θητεία του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ.Λεβέντης του ζήτησε συναίνεση και άφησε το ενδεχόμενο στήριξης ανοικτό αν δεχθεί τσα γνωστά εννέα σημεία και παραδέχτηκε πως «το όνειρό μου είναι να δω τη χώρα να διορθώνεται. Είναι γεγονός πως κτίστηκε μια νέα φιλία μεταξύ μας».