Ο Martin Gould, ένας από τους παίχτες που έχει χάσει τη θέση του στη 16άδα των ελίτ στην παγκόσμια κατάταξη, δήλωσε πως δεν τον φοβίζει ο προκριματικός γύρος και πως είναι αισιόδοξος πως θα βρεθεί για ακόμα μια φορά στο Crucible, τον Απρίλιο.

Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του snooker πλησιάζει, καθώς λιγότερο από ένας μήνας έχει μείνει για τις 15 Απριλίου, με όλα τα βλέμματα να στρέφονται στο προτελευταίο τουρνουά της σεζόν, το China Open, το οποίο διεξάγεται από τις 27 Μαρτίου έως τις 2 Απριλίου στο Πεκίνο. Το τουρνουά θα αποτελέσει την τελευταία ευκαιρία για κάποιους παίχτες να μπουν ή να ανακτήσουν τη θέση τους στη 16άδα των ελίτ και να πάρουν αυτόματα την πρόκριση στον πρώτο γύρο του «World Championship».

Ένας από τους παίχτες που έχει μείνει εκτός 16άδας αυτή τη στιγμή είναι ο  Martin Gould, ο οποίος όμως δήλωσε αισιόδοξος για τη συνέχεια. Αν θέλει να ανακτήσει τη θέση του στη 16άδα των ελίτ και να γλιτώσει τους τρεις γύρους προκριματικών για το Παγκόσμιο, θα πρέπει να φτάσει στην ημιτελική φάση του «China Open». Ο 35άχρονος έχει βέβαια αρκετή εμπειρία από τα συγκεκριμένα προκριματικά, καθώς έχει καταφέρει να περάσει το 2009, 2010, 2011, 2013 και 2014, ενώ το 2012 και το 2016 ήταν στη 16άδα και πέρασε απευθείας στον πρώτο γύρο.

Ο Martin Gould δήλωσε: «Έχω περάσει τα προκριματικά αρκετές φορές. Δεν με φοβίζουν. Αν αυτό χρειαστεί να κάνω και φέτος, τότε θα είμαι συγκεντρωμένος και θα παίξω όσο καλύτερα μπορώ. Το σύστημα των προκριματικών είναι δύσκολο, αλλά τι να κάνεις. Την προηγούμενη σεζόν ήμουν στη 16άδα και η κλήρωση μου έβγαλε αντίπαλό μου τον Ding Junhui. Όλοι μου είπαν πως ήταν μια δύσκολη κλήρωση, αλλά πιστεύω πως το ίδιο δύσκολο ήταν και για τον Ding. Είχαμε ένα καταπληκτικό αγώνα, αν και στο τέλος έχασα με 10 – 8.  Ήμουν χαρούμενους που τελικά ο Ding έφτασε στον τελικό».

«Ο Ding με την επίδοσή του αυτή έδειξε πως κάποιος μπορεί να περάσει από τους τρεις γύρους των προκριματικών και μετά να πάει πολύ καλά στο τουρνουά. Αν καταφέρεις να κάνεις μερικά καλά breaks κατά τη διάρκεια της σεζόν, θα πας στο Crucible με καλή αυτοπεποίθηση. Και μπορείς να δώσεις στα πάντα σε αυτό το τουρνουά, καθώς είναι το τελευταίο της σεζόν».

Ο Gould είχε κερδίσει τον πρώτο μεγάλο τίτλο της καριέρας του στο German Masters 2016, και πάει στο China Open, όπου αντιμετωπίζει τον Robbie Williams ή τον Fan Zhengyi στον πρώτο γύρο.

Για το συγκεκριμένο τουρνουά δήλωσε: «Δεν πάω στην Κίνα σκεφτόμενος την παγκόσμια κατάταξη. Πάω για να παίξω καλά, να κερδίσω αγώνες και να κάνω ένα καλό τουρνουά. Δεν ξεκίνησα καλά φέτος, αλλά από την αλλαγή της χρονιάς, τα αποτελέσματά μου είναι καλά. Κέρδισα στους ημιτελικούς της Γερμανίας και μετά κέρδισα και τον Mark Selby στο World Grand Prix. Στο πρώτο μισό της σεζόν δεν έπαιζα τόσο άσχημα, αλλά έπεφτα σε παίχτες που έπαιζαν καταπληκτικά. Πάντα ανυπομονώ για ένα τουρνουά στην Κίνα. Βέβαια το δυσκολότερο πράγμα είναι να προσαρμόσεις τον ύπνο σου. Αν τα καταφέρω θα είμαι φρέσκος για τον πρώτο αγώνα μου».

Επίσης η παγκόσμια ομοσπονδία του snooker ανακοίνωσε πως φέτος κλείνουν 40 χρόνια από τότε που το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα διεξάγεται στο θέατρο Crucible του Sheffield και για να το γιορτάσει, στις 14 Απριλίου (παραμονή του τουρνουά), θα έχει ετοιμάσει μια πολύ μεγάλη εκδήλωση όπου θα προβληθούν οι καλύτερες στιγμές και θα μιλήσουν πολλοί παγκόσμιοι πρωταθλητές.

Η αγωνιστική δράση για τη σεζόν συνεχίζεται στις 27 Μαρτίου στο Πεκίνο με το «China Open».

Δείτε εδώ την νίκη του Martin Gould επί του Mark Selby, στο World Grand Prix 2017:

https://www.youtube.com/watch?v=DP_x99Bxf6E

Πηγή βίντεο: Snooker 4All