Στο δρόμο βρίσκονται από το πρωί χιλιάδες εργαζόμενοι της προσχολικής αγωγής στο πλαίσιο του συλλαλητηρίου και της 48ωρης απεργίας που διοργανώνει η ΠΟΕ-ΟΤΑ.

Οι εργαζόμενοι διαμαρτύρονται για το νέο χαρακτήρα που θέλει να δώσει η κυβέρνηση, με την ένταξη των τετράχρονων στα νηπιαγωγεία. Καταγγέλλουν ότι οδηγούνται σε  ιδιωτικοποίηση οι παιδικοί σταθμοί και παράλληλα οδηγούνται στην ανεργία χιλιάδες εργαζόμενοι στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς.

Οι εργαζόμενοι προγραμματίζουν συγκέντρωση και πορεία στη Βουλή, ενώ θα συναντηθούν και με τον υπουργό Εσωτερικών Παναγιώτη Σκουρλέτη.


«Ήρθαμε εδώ σήμερα για τις 15.000 απολύσεις που γίνονται στους δήμους. Δεν πάει άλλο αυτή η κατάσταση με τις ελαστικές μορφές εργασίας. Πρέπει η κυβέρνηση να νομοθετήσει ώστε οι συμβάσεις των εργαζομένων να μετατραπούν από ορισμένου χρόνου σε αορίστου χρόνου», λέει η πρόεδρος του παραρτήματος του συνδικάτου ΟΤΑ Αττικής.


Όπως τονίζουν ακόμη: «Με απόφαση του υπουργού Παιδείας η υποχρεωτική εκπαίδευση γίνεται 14 χρόνια. Απαγορεύουν στον γονιό να επιλέξει που θα αφήσει το παιδί του, αν θα το αφήσει στον παιδικό σταθμό η στο δημόσιο νηπιαγωγείο. Τα δημόσια νηπιαγωγεία αυτή τη στιγμή δεν έχουν υποδομές αυτή τη στιγμή για να υποδεχθούν αυτό τον όγκο παιδιών. Εμεις παλεύουμε για το δημόσιο και κοινωνικό χαρακτήρα των παδικών σταθμών, για το δικαίωμα του γονιού να επιλέξει που θέλει να αφήσει το παιδί του».