Τη Δευτέρα 27 Μαρτίου το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο διοργανώνει δύο ξεχωριστές εκδηλώσεις που αναδεικνύουν το διάλογο των τεχνών και προσκαλεί του επισκέπτες του μουσείου να «συνομιλήσουν» νοερά με τις Μούσες που εμπνέουν τους καλλιτέχνες από την αρχαιότητα έως σήμερα.

Η πρώτη εκδήλωση, που θα λάβει χώρα στο Αίθριο του Μουσείου στις 18:00, αποτελεί μέρος της ετήσιας δράσης «Γλυπτικός Λόγος».

Η έκθεση σύγχρονης γλυπτικής στο Αίθριο του Μουσείου πραγματοποιείται με επιτυχία από το καλοκαίρι του 2016 σε συνεργασία με το Σύλλογο Γλυπτών Ελλάδος και ανά δίμηνο παρουσιάζεται ένα αντιπροσωπευτικό έργο σύγχρονου Έλληνα γλύπτη.

Συγκεκριμένα για τον Μάρτιο και τον Απρίλιο του 2017 θα εκτεθεί το έργο του Δημήτριου Αρμακόλλα «Κόρη της Θάλασσας». Η εκδήλωση της Δευτέρας περιλαμβάνει παρουσίαση του έργου του εκλιπόντος καλλιτέχνη από τον ιστορικό τέχνης Νίκο Μοσχονά, ενώ στη συνέχεια θα υπάρξει ομιλία από αρχαιολόγο του Μουσείου, όπου θα καταδείξει τη σχέση συνδιαλλαγής του έργου του Δημητρίου Αρμακόλλα με ένα αρχαίο έργο της Συλλογής Γλυπτών του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου.

Αμέσως μετά θα πραγματοποιηθεί δεύτερη εκδήλωση στην Αίθουσα του Βωμού και ώρα 19:00 από την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, που συμπράττει με το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο για να παρουσιάσουν, στο πλαίσιο του θεματικού κύκλου συναυλιών μουσικής δωματίου της Ορχήστρας «Μουσικοί περίπατοι στα μουσεία», μια συναυλία για Φλάουτο και Άρπα με τίτλο: Πνοές, χορδές και ήρωες του αρχαίου μύθου.

Η παρακολούθηση της συναυλίας είναι ελεύθερη με προμήθεια των εισιτηρίων στην είσοδο του Μουσείου. Οι εκδηλώσεις είναι σε συνεργασία με το Σύλλογο Γλυπτών Ελλάδος και την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών.