Oι «πράσινοι» πήραν το ντέρμπι (1-0) απέναντι στον Ολυμπιακό, που δεν εμφανίστηκε ποτέ στη Λεωφόρο, καθώς τελείωσε το ματς χωρίς ευκαιρία. Οι «ερυθρόλευκοι», αν δεν είχαν τον Καπίνο, θα ‘χαν φύγει με βαρύ σκορ από το «Απ. Νικολαΐδης».

Στα χαρτιά ήταν ντέρμπι. Ο Παναθηναϊκός ήταν ο μεγάλος νικητής στο ντέρμπι των «αιωνίων», καθώς βρήκε απέναντί του έναν κάκιστο αγωνιστικά Ολυμπιακό. Ο Παναθηναϊκός κυριάρχησε από την αρχή μέχρι το τέλος στον αγωνιστικό χώρο, με τέτοιο μάλιστα τρόπο που δικαιολογεί πως το μοναδικό του παράπονο είναι πως δεν έκανε μεγαλύτερο σκορ υπέρ του. Ο Ολυμπιακός δεν μπορούσε να κάνει πειστικά τίποτα: ούτε να αμυνθεί χαμηλά ούτε να κρατήσει την μπάλα ούτε να απειλήσει, ενενήντα αγωνιστικά λεπτά. Για να ακριβολογούμε , ο Καπίνο και τα τελειώματα των παικτών του Παναθηναϊκού κράτησαν το σκορ στο 1-0, που είχε προηγηθεί με πανέμορφο τελείωμα του Μπεργκ στο 15′.

Συγκλονιστικό παιχνίδι από τον Ζέκα, ο οποίος… ήταν παντού. Από κοντά και ο Κουρμπέλης, έδεσαν «κόμπο» το κέντρο των φιλοξενουμένων. Αέρινος ο πράσινος killer Μπεργκ με εκπληκτικές κινήσεις στο χώρο και δημιουργία για τους συμπαίκτες του, μαεστρικό ματς από τον Εμποκού ο οποίος έψαξε πολύ το γκολ, εξαιρετικός ο Κουλιμπαλί, δεν απειλήθηκε καθόλου η εστία του Βλαχοδήμου για τον Παναθηναϊκό, που ανέβηκε στους 45 βαθμούς και είναι… άνετος για πλέι οφ.

Από την άλλη μεριά, ο Ολυμπιακός, που δεν βλεπόταν… συμπλήρωσε 325 λεπτά (χωρίς καθυστερήσεις) δίχως γκολ σε εκτός έδρας παιχνίδι πρωταθλήματος και μένει χωρίς γκολ για 6ο σερί δεύτερο ημίχρονο αγώνα!