Ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού δήλωσε πως η χώρα του είναι έτοιμη να στέλνει έως και 15.000 πρόσφυγες το μήνα στην Ευρώπη, ώστε η δεύτερη να βρεθεί ενώπιον έκπληξης.

«Εάν το επιθυμείτε, θα ανοίξουμε το δρόμο για 15.000 πρόσφυγες το μήνα, ώστε να εκπλαγείτε», ανέφερε ο Σοϊλού, σύμφωνα με το τουρκικό πρακτορείο Anadolu την Παρασκευή από την Άγκυρα. Το Σάββατο συμπληρώνεται ένας χρόνος από τη συμφωνία για το προσφυγικό – μεταναστευτικό μεταξύ Ευρωπαϊκής Ένωσης και Τουρκίας.

Ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας κατηγόρησε τη Γερμανία και την Ολλανδία για επέμβαση στα εσωτερικά της χώρας του. «Το Σύνταγμα θα αλλάξει στη Γερμανία ή στην Ολλανδία; Προφανώς όχι. Οπότε τι σας ενδιαφέρει (σ.σ. το τουρκικό δημοψήφισμα); Γιατί εμπλέκεστε; Συμπεριλάβατε την Τουρκία στην Ευρωπαϊκή Ένωση; Τη βοηθήσατε στη μάχη με την τρομοκρατία;», δήλωσε, απευθυνόμενος σε Βερολίνο και Χάγη.

Υπενθυμίζεται ότι ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου, την Τετάρτη, απείλησε για μονομερή κατάργηση της συμφωνίας για το μεταναστευτικό, σε περίπτωση που η Ε.Ε. δεν καταργήσει την ανάγκη για βίζα για τους Τούρκους πολίτες, οι οποίοι ταξιδεύουν στην Ευρώπη.