Τα παιδιά του Μονακό μεγάλωσαν γρήγορα. Απέκλεισαν με 3-1 (και χάρη στα εκτός έδρας γκολ) τη Μάντσεστερ Σίτι, η οποία ξέχασε να εμφανιστεί στο πρώτο ημίχρονο.

Η καλύτερη επίθεση της Ευρώπης (126 γκολ σε 4 διοργανώσεις) δεν θα μπορούσε να σιγήσει απέναντι στη Σίτι, που δεν κάνει ούτε τα βασικά στην άμυνα. Το 5-3 του πρώτου αγώνα δεν προστάτεψε την πρόκριση για την αγγλική ομάδα. Οι 20άχρονοι του Πριγκιπάτου έπιασαν απ΄ το λαιμό τους παίκτες του Γκουαρντιόλα και τους εξαφάνισαν στο 1ο μέρος. Ούτε μια τελική δεν έγραψε στα πρώτα 45′ η Σίτι!

Στο 6′ ο Καμπαγιέρο νίκησε τον Εμπαπέ στο τετ-α-τετ, αλλά η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη. Στο 8′ ο Στόουνς έκοψε την πρώτη σέντρα του Μεντί, όχι όμως και τη δεύτερη του Μπερνάρντο Σίλβα. Την έκανε γκολ ο 18άχρονος Εμπαπέ από κοντά. Η τρομερή πίεση με 7 παίκτες μπροστά απ΄ τη σέντρα μπλόκαρε τελείως τη Μάντσεστερ, που δεν μπορούσε να αλλάξει τρεις πάσες στη σειρά. Στο 29′ η ξυραφιά-σέντρα του Μεντί από αριστερά δεν κόπηκε απ΄ τον Κόλαροφ και έφτασε στον Φαμπίνιο που έγραψε μονομιάς το 2-0 απ΄ την καρδιά της περιοχής. Ο Πεπ, παρότι είχε διαθέσιμο τον Οταμέντι, αποφάσισε να βάλει στο κέντρο της άμυνας τον Κόλαροφ που είναι αριστερό μπακ. Το ημίχρονο έληξε με 6-0 τελικές και σκορ πρόκρισης για τους Μονεγάσκους .

Στην επανάληψη το παιχνίδι άλλαξε τελείως. Λίγο η κούραση και περισσότερο η προσαρμογή της Σίτι στο επιθετικό παιχνίδι των γηπεδούχων, μετέτρεψαν τη φιλοξενούμενη σε κυρίαρχο του αγώνα. Οι «πολίτες» είχαν δύο καλές ευκαιρίες με τον Αγκουέρο (62′, 65′). Στη δεύτερη ο Σούμπασιτς απέκρουσε το κοντινό σουτ του Αργεντινού. Στο 67′ ο Σανέ προειδοποίησε με αριστερό σουτ λίγο άουτ. Στο 71′ ο Σούμπασιτς απέκρουσε το σουτ του Στέρλινγκ, αλλά η μπάλα κύλησε προς το μέρος του Σανέ που σκόραρε σε κενή εστία για το 2-1. Η Σίτι χάρηκε το γκολ πρόκρισης μόνο για πέντε λεπτά.

Στο 77′ ο Λεμάρ εκτέλεσε τέλεια το φάουλ απο δεξιά. Η μπάλα πήγε σε αφύλακτο χώρο όπου καραδοκούσε ο Μπακαγιόκο. O 22άχρονος νίκησε τον Καμπαγιέρο με άπιαστη κεφαλιά για το 3-1. Η Σίτι δεν μπόρεσε να κάνει άλλη ευκαιρία στα 15′ που απέμειναν και μοιραία αποκλείστηκε με 6-6, αφού δέχτηκε 3 γκολ στην Αγγλία. Η Μονακό στα 17 τελευταία εντός έδρας ματς έχει πετύχει 60 τέρματα (πάνω από 3 ανά παιχνίδι). Η Σίτι δεν είναι χειρότερη απ΄ τη Μονακό, απλώς πλήρωσε το μπλακ άουτ στο πρώτο ημίχρονο και έμεινε έξω, παρά τη μεγάλη νίκη του 1ου αγώνα.

https://www.youtube.com/watch?v=80vXTsDPpBA

Η πρόκριση της Μονακό του Ζαρντίμ βέβαια δεν είναι άδικη. Μια τόσο ταλαντούχα ομάδα, που προσφέρει κορυφαίο θέαμα, περιποιεί τιμή για το γαλλικό ποδόσφαιρο. Οι Μονεγάσκοι έφτασαν και πρόπερσι μέχρι τους 8 και τους απέκλεισε η Γιούβε. Επέστρεψαν, παρότι σχεδόν όλοι οι τότε παίκτες της (π.χ. Μαρσιάλ, Καράσκο, Κουρζαβά) τώρα στελεχώνουν τις μεγαλύτερες ομάδες στην Ευρώπη. Θα έπρεπε να υπήρχαν δύο γαλλικές ομάδες στους 8, όμως η άξια Παρί έπεσε θύμα του σκανδαλώδους συστήματος της UEFA. Εχθές η διαιτησία ήταν άψογη. Βέβαια οι παίκτες της Σίτι (προς τιμήν τους) σε κανένα σημείο του αγώνα δεν διαγωνίστηκαν για το χρυσό μετάλλιο στις καταδύσεις, όπως έκαναν οι αντίστοιχοι της Μπαρτσελόνα.

Το αγγλικό ποδόσφαιρο απ΄ την άλλη εκπροσωπείται πια μόνο από τη Λέστερ. Οι πρωταθλητές τιμούν τον τίτλο του πρωταθλητή Αγγλίας. Όμως λογικά δεν θα έφταναν ώς εδώ εάν δεν είχαν κληρωθεί στον ευκολότερο όμιλο όλων των εποχών (με Μπριζ, Πόρτο, Κοπεγχάγη) και αν δεν απέφευγαν στους 16 τις Ρεάλ, Μπάγερν, Παρί. Στα προημιτελικά θα είναι λοιπόν οι Ρεάλ Μαδρίτης, Ατλέτικο Μαδρίτης, Μπάγερν Μονάχου, Μπαρτσελόνα, Λέστερ, Ντόρτμουντ, Μονακό, Γιουβέντους.