Οι τερματοφύλακες Όμπλακ και Λένο, με απίστευτες αποκρούσεις, κράτησαν το 0-0 στο Ατλέτικο Μαδρίτης – Μπάγερ Λεβερκούζεν. Πέρασαν οι Ισπανοί λόγω της νίκης στη Γερμανία.

Το ποιος θα προκρίνονταν είχε ήδη διασαφηνιστεί εδώ και 20 μέρες. Η Ατλέτικο είχε νικήσει 2-4 στο Λεβερκούζεν και ο επαναληπτικός της Μαδρίτης ήταν τυπική υπόθεση. Η Λεβερκούζεν ήταν λίγο καλύτερη, αλλά σταμάτησε πάνω στον πορτιέρο της Σλοβενίας Γιαν Όμπλακ. Προηγήθηκαν όμως οι αποκρούσεις του Μπερντ Λένο για τις «ασπιρίνες». Ο Γερμανός έκανε τρομερή απόκρουση με το αριστερό στο κοντινό σουτ του Κορέα στο 38′ (φωτ. ανοίγματος). Έπιασε και το πολύ δύσκολο συρτό σουτ του Κόκε στο 40′ . Ο 25άχρονος Λένο δεν είναι τυχαία ο πρώτος αναπληρωματικός του Νόιερ στην εθνική Γερμανίας.

Τη δόξα του Λένο ζήλεψε ο Όμπλακ στο 2ο ημίχρονο. Στο 68′ ο Μπραντ έκλεψε την μπάλα και βγήκε τετ-α-τετ με τον Σλοβένο που τον νίκησε. Το ριμπάουντ πήρε όμως ο Φόλαντ που είδε τον Όμπλακ να αποκρούει με αστραπιαία σηκώματα (φωτ.) και τα δύο σούτ εξ επαφής που επιχείρησε στην ίδια φάση! Αυτή η συγκλονιστική τριπλή επέμβαση ήταν η καλύτερη στιγμή που έχουμε δει από τερματοφύλακα τουλάχιστον τα τελευταία 3-4 χρόνια στο Champions League.

https://www.youtube.com/watch?v=e0H-7jO1YeA

Οι Μαδριλένοι βέβαια προκρίθηκαν στους 8 για 4η σερί χρονιά. Οι Γερμανοί απ΄ την άλλη θα πρέπει να γυρίσουν τον κόσμο ανάποδα για να επιστρέψουν του χρόνου στη διοργάνωση. Προς το παρόν είναι 10οι και απέχουν 11 βαθμούς από την 4η θέση στην Bundesliga.

Οι ομάδες των προημιτελικών (αύριο στις 13:00 η κλήρωση)