Η ποιήτρια Κατερίνα Αγγελάκη-Ρουκ συναντιέται κάθε Σάββατο στις 20:30 και Κυριακή στις 19:00 με το κοινό, σε μια παράσταση που βασίζεται στο τελευταίο βιβλίο της «Της μοναξιάς διπρόσωποι μονόλογοι», στη δεύτερη σκηνή του «Έαρ» Βικτώρια.

Η ίδια επί σκηνής συνομιλεί με τον εαυτό της σε προηγούμενη ηλικία εκφράζοντας την αγωνία της ανθρώπινης ύπαρξης, την αναμέτρηση με το χρόνο, την απώλεια, τον αγώνα της επιβίωσης, το όνειρο, τον έρωτα, την τέχνη της ποίησης και τελικά τη ζωή την ίδια! Η ίδια μιλώντας για την παράσταση αναφέρει:

«Ήταν μια μέρα παράξενη. Μια μοναξιά με είχε τυλίξει σαν σύννεφο βαρύ. Στράφηκα στην ποίηση, όπως πάντα όταν δυσκολεύομαι στη ζωή. Αλλά κι εκείνη απουσίαζε. Αυτό το καταλαβαίνω, σκέφτηκα, αφού η νιότη είναι η κύρια πηγή της ποίησης κι ακολουθεί η έμπνευση που γεννιέται από το σμίξιμο πόνου και νιότης. Και τότε μου ήρθε η ιδέα ν’ αποκτήσω έναν καινούργιο συνομιλητή: τον εαυτό μου.

Ήταν ξαφνικά πολλά που ήθελα να τον ρωτήσω, πάντα το ’θελα, αλλά όλο κάτι άλλο συνέβαινε, πιο σημαντικό, και τον ξεχνούσα. Τώρα τον βάζω απέναντι στις δύσκολες πληγές της ζωής μου και του λέω να ξαναπαίξει το έργο, που δεν του είχα δώσει ποτέ σημασία, να δω πώς αντιμετωπίζει τον πόνο, τον καθρέφτη με την ανίερη επικαιρότητά του, το άδειο –άδειο ακόμη κι από επιθυμίες–, το χρόνο κ.ά. Έτσι, εγώ κι εγώ συνομιλούμε, καταλαβαίνει ο ένας τον άλλο, κι αν όχι… θα τα ξαναπούμε».

Η παράσταση δίνεται σε σκηνοθεσία Γιάννη Φαλκώνη, σκηνικά Γιάννη Βλάχου, κοστούμια Δήμητρας Ζέρβα, μουσική Γιώργου Ψυχογιού, στο πιάνο η Δήμητρα Ζέρβα. Παίζουν: Γεωργία Ζώη, Κατερίνα Αγγελάκη-Ρουκ, Γιάννος Θεοδούλου, Δήμητρα Ζέρβα.

  • Το Θέατρο «Έαρ» Βικτώρια βρίσκεται στην οδό Μαγνησίας 5 και Αριστοτέλους 132 (πλησίον πλατείας Βικτωρίας), τηλέφωνο 210-8220020.