Ο Αλεξάντρ Λακαζέτ πέτυχε το πιο ωραίο τέρμα της χθεσινής βραδιάς στο Λιόν-Ρόμα 4-2. Ο αυτοκρατορικός του πανηγυρισμός τρέλανε τους Γάλλους, που τον «μετέτρεψαν» σε μονομάχο εν όψει του επαναληπτικού στη Ρώμη.

Σίγουρα το πιο ενδιαφέρον ζευγάρι της φάσης των 16 είναι αυτό της Ρόμα με τη Λιόν. Το Europa League αποτελεί νούμερο 1 στόχο των Lyonnais. Μόνο αν το κατακτήσουν θα συμμετέχουν και του χρόνου στο Τσάμπιονς Λιγκ, καθώς βρίσκονται 15 βαθμούς πίσω από την 3η Νις στο πρωτάθλημα.

Το παιχνίδι άρχισε ιδανικά για τους γηπεδούχους, αφού προηγήθηκαν στο 8′ με τον Ντιακαμπί. Το ημίχρονο ωστόσο τελείωσε εφιαλτικά, διότι η Ρόμα είχε ανατρέψει το σκορ ήδη από το 33′ με Σαλάχ και Φάτσιο (1-2). Στην επανάληψη όμως οι παίκτες της Ρόμα παρασύρθηκαν απ΄ τον Ροδανό ποταμό, που ρέει μόλις 1 χλμ. βόρεια του νέου γηπέδου.

Στο 47′ ο Τολισό ισοφάρισε με δύσκολο σουτ από ασίστ του Λακαζέτ. Στο 74′ ο Φεκίρ πέτυχε το 3-2, τρία λεπτά μετά την είσοδό του στο παιχνίδι. Η Λιόν έχασε άπειρες ευκαιρίες και θα μπορούσε να βάλει άλλα τρία γκολ. Τελικά στο 92′ ο Βαλμπουενά ζάλισε τον Μανωλά και πάσαρε δίπλα στον Λακαζέτ, λίγο έξω απ΄ την περιοχή. Ο 26άχρονος ντόπιος της Λιόν εξαπέλυσε ένα τρομακτικό δεξί σουτ «από καταπέλτη» και «σκότωσε» τον Άλισον για το 4-2.

Τα χαϊλάιτ

Αφού το πέτυχε, έμεινε στήλη άλατος παίρνοντας ένα υπερήφανο κατακτητικό ύφος. Σίγουρα επηρεάστηκε απ΄τους οπαδούς που πριν από την έναρξη του αγώνα σήκωσαν coreo (φωτ. ανοίγματος) που έδειχνε το λέοντα του Lugdunum (το λατινικό όνομα της Λιόν) να κατασπαράζει τους Ρωμαίους στην αρένα.

Στο twitter εμφανίστηκε πλήθος εικόνων που έδειχναν τον Λακαζέτ ως μονομάχο, ή Καίσαρα. Επίσης αντικατέστησαν πολλά έργα τέχνης με τη μορφή του.

Η Ρόμα έχει κάνει μεγάλη κοιλιά στις εμφανίσεις της. Αυτή η ήττα ήρθε να προστεθεί σε άλλες δύο οδυνηρές. Αυτή από τη Λάτσιο στο Κύπελλο (2-0) και αυτή από τη Νάπολι στο πρωτάθλημα (1-2). Η άμυνά της δείχνει πιο αργή από ποτέ και αν συνεχίσει έτσι μάλλον δεν θα μπορέσει να προκριθεί την άλλη εβδομάδα.

Δείτε τα χαϊλάιτ όλων των αγώνων εδώ

Όλα τ’ αποτελέσματα