Ο χειμώνας καλά κρατεί με βροχές, καταιγίδες και πτώση της θερμοκρασίας όλο το Σαββατοκύριακο.

Σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού από την ΕΜΥ, προβλέπεται νέα επιδείνωση του καιρού από το βράδυ της Παρασκευής και από τα βορειοδυτικά με ισχυρές βροχές και καταιγίδες που δεν αποκλείεται να συνοδεύονται τοπικά από ισχυρούς ανέμους, ενώ δεν αποκλείεται να πέσει και χαλάζι.

Συγκεκριμένα από τις βραδινές ώρες τα έντονα φαινόμενα θα πλήξουν τα νησιά του Ιονίου, την κεντρική Μακεδονία, την ανατολική Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια, τα νησιά των Σποράδων, καθώς και το ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα.

Για το Σάββατο βροχές και καταιγίδες θα υπάρχουν στην ανατολική Θεσσαλία, στην ανατολική Στερεά, συμπεριλαμβανομένης και της Αττικής, στην Εύβοια, στην Πελοπόννησο, στις Κυκλάδες, στην Κρήτη, στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, στα Δωδεκάνησα και ίσως το πρωί στην κεντρική Μακεδονία.

Παράλληλα η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία προβλέπει ισχυρούς βόρειους ανέμους στο Ιόνιο και στο βόρειο Αιγαίο που θα φτάνουν τα 7 Μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε χαμηλά επίπεδα.

Την Κυριακή στα δυτικά και βόρεια θα υπάρχουν λίγες νεφώσεις που θα φέρουν τοπικές βροχές. Στην υπόλοιπη χώρα θα επικρατήσουν βροχές και πιθανώς τοπικά καταιγίδες στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. Λίγα χιόνια αναμένονται σε κεντρικές και βόρειες περιοχές της χώρας