Συνεχίζεται στο Llandudno το τουρνουά Snooker: Labrokes Players Champinship και χθες πραγματοποιήθηκαν δύο αγώνες από την προημιτελική φάση του, οι οποίοι πρόσφεραν  μεγάλες μάχες και πλούσιο θέαμα.

Ήδη γνωρίζαμε πως ο Judd Trump βρίσκεται στους ημιτελικούς και χθες μάθαμε τον αντίπαλό του. Αυτός θα είναι ο Allister Carter, ο οποίος επικράτησε του Neil Robertson, ενώ στον άλλο προημιτελικό που έγινε, ο Marco Fu κέρδισε τον Mark Selby. Σήμερα ολοκληρώνονται οι προημιτελικοί με τον αγώνα του Ding Junhui με τον Anthony Hamilton. Ας δούμε τι συνέβη στα δύο παιχνίδια που έγιναν χθες.

Allister Carter V Neil Robertson

Μεγάλη νίκη πέτυχε ο Ali Carter επί του Neil Robertson, καθώς επικράτησε με σκορ 5 – 3. Ο «Captain», ο οποίος έχανε επί τέσσερα χρόνια συνέχεια από τον Robertson, έχει καταφέρει να κερδίσει τις 6 τελευταίες τους αναμετρήσεις. Ο Robertson, ο οποίος δεν θα πάρει μέρος στο «China Open» (27/3 – 2/4), θα έχει ένα μήνα να προετοιμαστεί για το παγκόσμιο πρωτάθλημα (15/4 – 1/5).

Το ματς ξεκίνησε καλά ο Carter και έκανε και ένα break 63 πόντων και άφησε τον Robertson να χρειάζεται snooker. Ο Αυστραλός τα κατάφερε και τελικά πήρε το 1ο frame, με επιμέρους σκορ 70 – 63. Ο Carter απάντησε στο 2ο frame, με ένα break 94 πόντων και πήρε και το 3ο, για να κάνει το σκορ 2 – 1, με τον Robertson να ισοφαρίζει στο 4ο.

Στο 5ο frame, ο «Thunder» με δύο μικρά breaks 43 και 57 πόντων πέρασε μπροστά, αλλά από κει και πέρα ο «Captain» ήταν ασταμάτητος και πήρε τα επόμενα 3 frames, για να κάνει το σκορ 5 – 3 και να περάσει στους ημιτελικούς.

Μετά τον αγώνα δήλωσε: «Ο Neil με έχει κερδίσει αρκετές φορές και ήμουν αποφασισμένος να είμαι ανταγωνιστικός. Ήταν ένα ωραίο παιχνίδι και είμαι ευχαριστημένος με τον εαυτό μου. Έπαιξα τις σωστές μπάλες και επιτέθηκα όταν έπρεπε. Θα είναι ένα δύσκολο παιχνίδι ενάντια στον Judd. Είναι ένας καταπληκτικός παίχτης. Τον σέβομαι πάρα πολύ, όπως με σέβεται και εκείνος. Θα αφήσουμε το παιχνίδι μας να μιλήσει και ας κερδίσει ο καλύτερος».

«Χαίρομαι που καταφέρνω και πάω καλά στα τουρνουά. Το τέλος της σεζόν πλησιάζει και κάθε αγώνας αποτελεί εξάσκηση για το παγκόσμιο. Επόμενη στάση είναι η Κίνα, αλλά αν καταφέρω να κερδίσω ένα τουρνουά θα είναι τεράστια υπόθεση για μένα».

Δείτε εδώ τον αγώνα:

https://www.youtube.com/watch?v=RaruJOZ57f0

Πηγή βίντεο: Snooker 4All

Marco Fu V Mark Selby

Ο Marco Fu μετά από μια μεγάλη μάχη επικράτησε του Mark Selby με σκορ 5 – 2 και πέρασε στην επόμενη φάση του τουρνουά. Αντίπαλός του, ο νικητής του αγώνα Ding Junhui – Anthony Hamilton, ο οποίος διεξάγεται σήμερα (10/3). Ο Fu με τη νίκη του αυτή απέκλεισε τον τελευταίο παίχτη που έχει κερδίσει το παγκόσμιο και είχε μείνει στο τουρνουά. Οι υπόλοιποι που αποκλείστηκαν ήταν οι Ronnie O’Sullivan, Neil Robertson, Shaun Murphy, Stuart Bingham και John Higgins. Οι δύο παίχτες είχαν να αναμετρηθούν από τους ημιτελικούς του παγκοσμίου πρωταθλήματος το 2016, όπου ο Selby είχε επικρατήσει με σκορ 17 – 15.

Το σκορ στον αγώνα άνοιξε το νούμερο 1 στον κόσμο, Mark Selby, κάνοντας και ένα break 86 πόντων. Ο Fu απάντησε με δύο μικρά breaks (47 και 54 πόντων), στο δεύτερο frame, με τον «Jester» να περνάει ξανά μπροστά στο 3ο, με τον Fu να απαντάει με ένα break 85 πόντων, για το  2 – 2.

Το 5ο frame θύμισε ένα από τα frames τους στον ημιτελικό του παγκοσμίου, όπου είχε διαρκέσει 76 λεπτά. Αυτή τη φορά χρειάστηκαν 46 λεπτά για να ολοκληρωθεί, καθώς  υπήρξε μια πολύ μεγάλη μάχη από safeties στην τελευταία κόκκινη. Ο Selby χρειαζόταν ένα snooker για να πάρει το frame, έβαλε πολύ δύσκολα στον Marco Fu, ο οποίος όμως κατάφερνε σε κάθε περίπτωση να ξεφύγει και τελικά κατάφερε και πήρε και το frame. Από κει και πέρα δεν έδωσε πολλές ευκαιρίες στον Selby, πήρε τα επόμενα δύο frames και πέρασε στην επόμενη φάση.

Μετά τον αγώνα δήλωσε: «Είμαι πολύ χαρούμενος με το αποτέλεσμα. Δεν είμαι πολύ ευχαριστημένος με τον τρόπο που έπαιξα, αλλά είναι πάντα ωραίο να κερδίζεις το νούμερο 1 στον κόσμο. Τα frames που κρατάνε πολλή ώρα είναι τα σημαντικά. Όλοι οι μεγάλοι παίχτες μπορούν να κερδίσουν ένα frame με μια επίσκεψη στο τραπέζι. Το πώς θα παίξεις στα πολύ κλειστά frames είναι το σημαντικό, καθώς εκεί συνήθως καθορίζεται ο νικητής. Σήμερα κατάφερα και ήμουν λίγο καλύτερος από τον Mark».

Με τη σειρά του ο Selby δήλωσε: «Το 5ο frame ήταν το κλειδί του αγώνα. Έκανα μερικά καλά snooker, αλλά κατάφερε και ξέφυγε πολύ καλά. Αν είχα τελικά κερδίσει εκείνο το frame, ίσως τα πράγματα να ήταν διαφορετικά».

Αναλυτικά τα αποτελέσματα των προημιτελικών μέχρι τώρα:

Mark Selby V Marco Fu (2 – 5)

Ding Junhui V Anthony Hamilton

Neil Robertson V Allister Carter (3 – 5)

Ronnie O’Sullivan V Judd Trump (3 – 5)

Οι προημιτελικοί ολοκληρώνονται σήμερα 10/3.

Τα ζευγάρια των ημιτελικών είναι:

Allister Carter V Judd Trump

Marco Fu V Ding Junhui ή Anthony Hamilton

Δείτε εδώ τον αγώνα του Marco Fu με τον Mark Selby:

https://www.youtube.com/watch?v=Y9Am9w8GGh0

Πηγή βίντεο: Snooker 4All