Η λάβα του Ντόρτμουντ παρέσυρε την Μπενφίκα εκτός συνέχειας (4-0). Χατ-τρικ για τον Ομπαμεγιάνγκ, σίγησε ο Μήτρογλου.

Ούτε τρία λεπτά δεν μπόρεσε να κρατήσει το προβάδισμα του πρώτου αγώνα η Μπενφίκα. Στο 3′ λοιπόν κόρνερ για τους γηπεδούχους. Έπειτα από κεφαλιά-πάσα του Πούλισιτς, η μπάλα πήγε στον Ομπαμεγιάνγκ που ευστόχησε απο κοντά με το κεφάλι για το 1-0. Οι «αετοί» ισορρόπησαν μετά το 30′ το παιχνίδι, αλλά δεν μπόρεσαν να πετύχουν γκολ παρά τη μεγάλη ευκαιρία του Τσέρβι στο 47′. Έτσι έφτανε μια στιγμή για να τους τελειώσει.

Στο 59′ ο Πίζτσεκ πάσαρε στον Πούλισιτς και ο Αμερικανός πρόλαβε να κρεμάσει τον Έντερσον για το 2-0. Δύο λεπτά μετά, σαραντάρα πάσα του Βάιγκλ προς τα δεξιά στον Σμέλτσερ, που έδωσε κατευθείαν ασίστ στον Ομπαμεγιάνγκ και 3-0 απο κοντά. Ο Γκαμπονέζος πέτυχε το τρίτο γκολ στο 85′ από θέση οφσάιντ.

Η Μπενφίκα έπιασε το ταβάνι της και φέτος στην Ευρώπη. Θα προσπαθήσει τώρα να διατηρήσει τα κεκτημένα στην Πορτογαλία όπου δίνει μεγάλη μάχη κόντρα στην Πόρτο.

Η Ντόρτμουντ, με τη βοήθεια του φανταστικού κοινού της, πέρασε στους «8» έπειτα από τρία χρόνια. Θα περιμένει μια καλή κλήρωση μήπως κάνει την υπέρβαση και προχωρήσει στα ημιτελικά.

Ο Παπασταθόπουλος και γενικότερα η άμυνα της Ντόρτμουντ στάθηκαν πολύ καλύτερα απ’ όσο συνηθίζουν στα ευρωπαϊκά -και όχι μόνο- παιχνίδια. Ο Μήτρογλου, παρότι βρίσκεται σε καλή φόρμα, δεν προσέφερε ουσιαστικά στην ομάδα του. Το ίδιο και ο Σάμαρης, παρότι δεν έκανε λάθη.