Συνεχίστηκαν στο Llandudno οι αγώνες του πρώτου γύρου του τουρνουά «Labrokes Players Championship», προσφέροντας πλούσιο θέαμα και πολλή δράση.

Την δεύτερη μέρα του τουρνουά διεξήχθησαν τέσσερις αγώνες. Αυτοί ήταν: Mark Selby εναντίον Ryan Day, Marco Fu εναντίον Anthony McGill, Barry Hawkins εναντίον Neil Robertson και Judd Trump εναντίον Mark King. Ας δούμε το τι συνέβη στα παιχνίδια.

Mark Selby V Ryan Day

Το νούμερο 1 στον κόσμο Mark Selby τα βρήκε σκούρα απέναντι στον Ryan Day, αλλά τελικά κατάφερε και κέρδισε με σκορ 5 – 4. Υπενθυμίζουμε πως ο Day εξασφάλισε τη συμμετοχή του στο τουρνουά την προηγούμενη εβδομάδα, καθώς έφτασε τους 16 στο Gibraltar Open, ενώ ο Selby την είχε εξασφαλίσει από τα Χριστούγεννα, καθώς είχε ήδη κερδίσει τρία τουρνουά κατάταξης.

Ο «Jester» ξεκίνησε δυνατά και με breaks 91 και 75 πόντων πήρε προβάδισμα με 2 – 0 Όμως ο Day αντέδρασε και παίζοντας πολύ καλά, ισοφάρισε σε 2 – 2, κάνοντας και ένα break 72 πόντων.  Ο αγώνας συνεχίστηκε στο ίδιο μοτίβο, με τον Selby να κάνει το 4 – 2 και τον Day να ισοφαρίζει. Τελικά στο 9ο και τελευταίο frame ο «Jester» καθάρισε τον αγώνα.

Μετά τον αγώνα δήλωσε: «Καθόμουν και έβλεπα το σκορ στο 4 – 4 και σκεφτόμουν πως δεν είχα βρεθεί ποτέ πίσω στον αγώνα. Έλπιζα να πάρω αυτό το τελευταίο frame και τελικά τα κατάφερα. Στην επόμενη φάση θα παίξω με τον Marco. Είναι ένας σπουδαίος παίχτης και δύσκολος αντίπαλος. Παίζουμε την Πέμπτη το βράδυ, οπότε έχω λίγο καιρό να προετοιμαστώ για τον αγώνα».

Δείτε εδώ τον αγώνα:

https://www.youtube.com/watch?v=CF715o20xh4

Marco Fu V Anthony McGill

Ο Marco Fu δεν δυσκολεύτηκε στον αγώνα του με τον Anthony McGill και επικράτησε με σκορ 5 – 1. Ο McGill ξεκίνησε δυνατά, καθώς έκανε ένα break 87 πόντων, αλλά από εκεί και πέρα ο Fu δεν έδωσε ευκαιρίες, πήρε 5 frames συνεχόμενα, κάνοντας και breaks 94, 53 και 56 πόντων και πήρε το εισιτήριο για τους 8 του τουρνουά.

Δείτε εδώ τον αγώνα:

https://www.youtube.com/watch?v=BRGuWcK2dwc

Judd Trump V Mark King

Ο Judd Trump επικράτησε του Mark King με σκορ 5 – 2 και έκλεισε ραντεβού με τον Ronnie O’Sullivan στους 8 του τουρνουά.  Οι δύο παίχτες έχουν ξαναβρεθεί αντιμέτωποι στο Llandudno το 2015, με τον «Ace» να επικρατεί με 10 – 7.  Ο Mark King έχει αντιμετωπίσει τον Trump 12 φορές  και έχει κερδίσει μόνο τις 2.

Από την αρχή του αγώνα ο «Ace» μπήκε πολύ δυνατά και έκανε το σκορ 3 – 0, κάνοντας και ένα century break 132 πόντων. Ο King, ο οποίος κέρδισε τον πρώτο τίτλο της καριέρας του τη φετινή σεζόν, αντέδρασε και δίνοντας μεγάλες μάχες κατάφερε και μείωσε σε 3 – 2. Όμως ο Trump δεν επηρεάστηκε και έκανε το 4 – 2, με ένα break 73 πόντων.

Στο τελευταίο frame του αγώνα, ο King έκανε ένα break 62 πόντων, έχασε όμως τη μαύρη που χρειαζόταν για το frame και ο Trump με ένα τρομερό break 63 πόντων καθάρισε τον αγώνα και πέρασε στην επόμενη φάση.

Μετά τον αγώνα δήλωσε: «Δεν νομίζω πως φοβάμαι τον Ronnie. Τον έχω αντιμετωπίσει αρκετές φορές και έχω κερδίσει κάποιες από αυτές. Το σημαντικό είναι να ξεκινήσω καλά τον αγώνα. Αν καταφέρω να τον κερδίσω, θα είναι μια καλή στιγμή για μένα στη σεζόν. Είναι ο παίχτης που θες να κερδίσεις στα τουρνουά που συμμετέχει. Αν τα καταφέρω τώρα που πλησιάζει και το παγκόσμιο πρωτάθλημα, θα είναι τρομερό για μένα».

Δείτε εδώ τον αγώνα:

https://www.youtube.com/watch?v=5R2Ztt8z5hA

Neil Robertson V Barry Hawkins

Εύκολη μέρα είχε ο Neil Robertson, καθώς επικράτησε με 5 – 0 του Barry Hawkins. Ο Hawkins, ο οποίος πρόσφατα κέρδισε το World Grand Prix, έδειχνε πως θα ανοίξει το σκορ, καθώς είχε κάνει ένα break 53 πόντων. Όμως ο Robertson απάντησε με ένα break 65 πόντων και το πήρε στην τελευταία μαύρη. Από εκεί και πέρα βρήκε την αυτοπεποίθηση που χρειαζόταν και δεν έδωσε πολλές ευκαιρίες στον «Hawk».

Ο Αυστραλός πήρε το δεύτερο frame, με ένα break 83 πόντων, ενώ στο 4ο έκανε και century break 123 πόντων. Τελικά καθάρισε τον αγώνα στο πέμπτο frame και πέρασε στην επόμενη φάση, όπου θα αντιμετωπίσει το νικητή του αγώνα Allister Carter – Shaun Murphy, οποίος διεξάγεται σήμερα (8/3) το μεσημέρι.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα του πρώτου γύρου μέχρι τώρα:

Mark Selby V Ryan Day (5 – 4)
Marco Fu V Anthony McGill (5 – 1)
Ding Junhui V John Higgins
Stuart Bingham V Anthony Hamilton (1 – 5)
Barry Hawkins V Neil Robertson (0 – 5)
Allister Carter V Shaun Murphy
Ronnie O’Sullivan V Liang Wenbo (5 – 1)
Judd Trump V Mark King (5 – 2)

Οι δύο αγώνες που ολοκληρώνουν την πρώτη φάση  του τουρνουά διεξάγονται σήμερα (8/3) το μεσημέρι.

Τα ζευγάρια της φάσης των 8 είναι:

Mark Selby V Marco Fu
Ding Junhui ή John Higgins V Antony Hamilton
Neil Robertson V Allister Carter ή Shaun Murphy
Ronnie O’Sullivan V Judd Trump

Οι αγώνες του δευτέρου γύρου ξεκινάνε (8/3) σήμερα το βράδυ.

Δείτε τον αγώνα του Neil Robertson με τον Barry Hawkins εδώ:

https://www.youtube.com/watch?v=vLnYoG7NeQ8

Πηγή βίντεο: Snooker 4All