Η Μπαρσελόνα, με υπερηχητικό Μέσι, διέλυσε τη Θέλτα (5-0) και η Ρεάλ έκανε περίπατο με τα δεύτερα στην Εϊμπάρ (1-4). Τώρα στρέφουν την προσοχή τους στο Champions League.

Οι Καταλανοί συνέχισαν τις εντυπωσιακές εμφανίσεις. Μετά την εξάρα στη Χιχόν, ήρθε η πεντάρα στη Θέλτα και πάλι με πολύ ωραία γκολ. Απόλυτος πρωταγωνιστής ξανά ο Μέσι. Πέρασε τους αντιπάλους σαν πυλώνες στο σλάλομ για να βάλει δύο γκολ, αλλά και να δώσει δύο ασίστ στον Ουμτιτί και στο Νεϊμάρ ο οποίος έστειλε την μπάλα στον ουρανό και μετά στα δίχτυα. Ο Μέσι έφτασε τα 23 γκολ και η Μπαρτσελόνα περιμένει σε δύο μέρες την κάθοδο της Παρί, μήπως και πετύχει τη μεγαλύτερη ανατροπή στην ιστορία των ευρωπαϊκών αγώνων.

Τα γκολ

Οι Μαδριλένοι ανέβηκαν στη Χώρα των Βάσκων χωρίς Ρονάλντο, Μπέιλ, Μαρσέλο, Κρόος, Καρβαχάλ. Η Εϊμπάρ είχε πάρει ισοπαλία στο Μπερναμπέου στον 1ο γύρο. Αυτή τη φορά όμως η Ρεάλ δεν είχε όρεξη για αστεία, πόσω μάλλον μετά τη σοκαριστική ισοπαλία με τη Λας Πάλμας μεσοβδόμαδα. Ο Μπενζεμά έβαλε δύο γκολ μέχρι το 25′ και έπειτα έβγαλε την ασίστ για το 0-3 του Χάμες Ροντρίγκες. Το 0-4 το πέτυχε ο Ασένσιο και το γκολ της τιμής ο Πένια για τους γηπεδούχους στο 72′.

Την Τετάρτη η «Βασίλισσα» θα ταξιδέψει στην πρώην ισπανική βασιλική κτήση της Νάπολι (1504 -1714), με στόχο την υπεράσπιση του 3-1 της πρωτεύουσας.

Τα γκολ

Υπόλοιπα αποτελέσματα 26ης αγ.
ΡΕΑΛ ΜΠΕΤΙΣ-ΡΕΑΛ ΣΟΣΙΕΔΑΔ 2-3
ΛΕΓΑΝΕΣ-ΓΡΑΝΑΔΑ 1-0
ΒΙΓΙΑΡΕΑΛ-ΕΣΠΑΝΙΟΛ 2-0

Βαθμολογία *με αγώνα λιγότερο
1. ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ 60
2. ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ 59 *
3. ΣΕΒΙΓΙΑ 55 *
4. ΡΕΑΛ ΣΟΣΙΕΔΑΔ 48
5. ΑΤΛΕΤΙΚΟ ΜΑΔΡΙΤΗΣ 46 *
6. ΒΙΓΙΑΡΕΑΛ 45