Οι «κόκκινοι» έριξαν νοκ άουτ την Άρσεναλ με 3-1 και παραμένουν στο «κάδρο» της τετράδας. Μοιραίος ο Ίμπρα στην γκέλα της Γιουνάιτεντ με την Μπόρνμουθ (1-1).

Σημαντική νίκη πέτυχε η Λίβερπουλ και κρατήθηκε σε τροχιά Champions League. Βρίσκονταν στην 6η θέση και όσοι την ξεπερνούσαν είχαν και αγώνα λιγότερο. Από νωρίς φάνηκε ποιος ήταν σε καλή μέρα. Στο 9′ ο Μανέ σέντραρε από δεξιά, ο Κουτίνιο άφησε την μπάλα για να τη στείλει στα δίχτυα ο Φιρμίνιο από κοντά. Στο 40′ άλλαξαν οι ρόλοι και ο Φιρμίνιο έδωσε την ασίστ στον Μανέ για να σκοράρει με ωραίο διαγώνιο σουτ. Στο 57′ ο Σάντσες έβγαλε ασίστ στον Γουέλμπεκ που έσκαψε ωραία την μπάλα για το 2-1. Ο Τσεχ νικήθηκε για τρίτη φορά στο 91′ όταν ο Βαϊνάλντουμ έκανε γκολ την πάσα του Οριγκί από δεξιά.

Τα γκολ

https://www.youtube.com/watch?v=dzmJrBjQq0M

Στο Όλντ Τράφορντ η Μάντσεστερ κατάφερε να μην πάρει τους τρεις βαθμούς, παρότι η Μπόρνμουθ δεν μπόρεσε σχεδόν σε κανένα σημείο του αγώνα να την ανταγωνιστεί στα ίσια. Στο 23′ ο Βαλένσια έκανε κακό σουτ, όμως ο Ρόχο παρενέβη στην πορεία της μπάλας με το αριστερό και την έστειλε στα δίχτυα του Μπόρουτς. Στο 40′ ο Πιού κέρδισε έξυπνα το πέναλτι από τον Τζόουνς και ο Κινγκ ευστόχησε για το 1-1 στην πρώτη τελική της ομάδας του. Στο 44′ ο Ίμπρα γλίτωσε την αποβολή για αγκωνιά στον Αφόμπε. Δεν τη γλίτωσε όμως ο Σέρμαν που πάτησε τον Σουηδό στο κεφάλι ύστερα από λίγο.

Στο 2ο μέρος η κυριαρχία των γηπεδούχων κλιμακώθηκε με το κερδισμένο πέναλτι του Πογκμπά. Στο 71′, ο Ίμπρα εκτέλεσε όπως πάντα χαμηλά δεξιά, αλλά ο Μπόρουτς το έπιασε. Ο Ζλάταν έχασε πάρα πολλές ευκαιρίες τόσο πριν όσο και μετά το 1-0 της ομάδας του και έται οι «μπέμπηδες» απέτυχαν να πάρουν 3η σερί νίκη παρά τις 20-3 τελικές υπέρ. Ήταν η πολλοστή φορά που η ομάδα του Μουρίνιο πέταξε βαθμούς σε παιχνίδι που θα μπορούσε να κερδίσει άνετα. Η μάχη για την τετράδα θα είναι θρίλερ μέχρι το τέλος.

Τα χαϊλάιτ

https://www.youtube.com/watch?v=ne7LBIu0hjw

Η Λέστερ, μετά τη γενναία και σοφή απόφαση της απόλυσης του Ρανιέρι, πήρε 2η σερί νίκη με 3-1 απέναντι στη Χαλ. Ο Ιταλός οδηγούσε τις «αλεπούδες» με μαθηματική ακρίβεια στον υποβιβασμό και ήδη με τις δύο νίκες τα σύννεφα στον ορίζοντα διαλύονται. Φουκς και Μαχρέζ ήταν οι υπεύθυνοι της νίκης-ανατροπής και η Λέστερ είναι 15η στο +5 απ΄τις θέσεις πτώσης.

Υπόλοιπα αποτελέσματα 27ης αγ.
ΣΤΟΟΥΚ-ΜΙΝΤΛΕΣΜΠΡΟ 2-0
ΣΟΥΟΝΣΙ-ΜΠΑΡΝΛΕΪ 3-2
ΓΟΥΟΤΦΟΡΝΤ-ΣΑΟΥΘΑΜΠΤΟΝ 3-4
ΓΟΥΕΣΤ ΜΠΡΟΜ-ΚΡΙΣΤΑΛ ΠΑΛΑΣ 0-2

Σήμερα: ΤΟΤΕΝΑΜ – ΕΒΕΡΤΟΝ, ΣΑΝΤΕΡΛΑΝΤ – ΜΑΝ. ΣΙΤΙ
Αύριο: ΓΟΥΕΣΤ ΧΑΜ -ΤΣΕΛΣΙ

Βαθμολογία * με αγώνα λιγότερο
1. ΤΣΕΛΣΙ 63 *
2. ΤΟΤΕΝΑΜ 53 *
3. ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ 52
4. ΜΑΝ. ΣΙΤΙ 52 **
5. ΑΡΣΕΝΑΛ 50 *
6. ΜΑΝ. ΓΙΟΥΝ. *