Η Κουμουνδούρου αποφάσισε και ο Τσακαλώτος υπέγραψε τελικά την τοποθέτηση του ηθοποιού Γιώργου Κιμούλη στη θέση του προέδρου του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ). «Tragic» ήταν η πρώτη αντίδραση όταν κυκλοφόρησε η είδηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Από την πρώτη στιγμή που ακούστηκε το όνομα του ηθοποιού για τη θέση αυτή είχαν εκφραστεί πολλές ενστάσεις. Ωστόσο, σήμερα 28 Φεβρουαρίου, όπως είχε προαναγγελθεί, ανακοινώθηκε από το υπουργείο Οικονομικών η πλήρης σύνθεση του Δ.Σ. που θα διευθύνει από εδώ και πέρα το σπουδαίο αυτό έργο που οραματίστηκαν, σχεδίασαν, υλοποίησαν και πρόσφεραν στο Δημόσιο οι Νιάρχοι. Oι μνηστήρες για ένα πόστο στη διοίκηση του μεγάλου αυτού οργανισμού ήταν πολλοί. Τελικά, εκτός από τον Γ. Κιμούλη, στην καίρια θέση του διευθύνοντος συμβούλου τοποθετήθηκε ένας άνθρωπος έμπειρος, όπως είναι ο Νίκος Μανωλόπουλος, πρώην γενικός διευθυντής του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου, την Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2017 πραγματοποιήθηκε η τακτική γενική συνέλευση της Ανώνυμης Εταιρείας με την επωνυμία «Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος Α.Ε.», κατά την οποία εξελέγη το νέο διοικητικό συμβούλιο της Εταιρείας το οποίο αποτελείται από επτά μέλη.

Τα μέλη αυτά ορίσθηκαν, σύμφωνα με τη διάταξη του άρθρου 3 παρ. 2.4 του ν. 3785/2009 (Α’ 138), από το Ελληνικό Δημόσιο. Ένα από τα μέλη ορίσθηκε καθ’ υπόδειξιν της Εθνικής Λυρικής Σκηνής (ΕΛΣ) και ένα καθ’ υπόδειξιν της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος (ΕΒΕ), ενώ ως μέλος ορίσθηκε, ex officio, και ο δήμαρχος Καλλιθέας Αττικής.

Τα μέλη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου της ΚΠΙΣΝ Α.Ε. είναι τα εξής:

1. Γιώργος Κιμούλης – πρόεδρος
2. Νίκος Μανωλόπουλος- διευθύνων σύμβουλος
3. Ματίνα Στέα – μέλος
4. Ανδρέας Νοταράς – μέλος
5. Δημήτρης Κάρναβος – μέλος-δήμαρχος Καλλιθέας
6. Γιώργος Κουμεντάκης – μέλος-εκπρόσωπος Εθνικής Λυρικής Σκηνής
7. Δημήτρης Δημητρόπουλος – μέλος-εκπρόσωπος της Εθνικής Βιβλιοθήκης