Η Μπεσίκτας ήδη ετοιμάζει τη φιέστα του τίτλου, αφού έκλεισε το σπίτι της Γαλατάσαραϊ (0-1). Σε 9 μέρες θέλει να κάνει το ίδιο στον Ολυμπιακό.

Τεράστια νίκη πέτυχαν οι πρωταθλητές στην έδρα των γειτόνων κυπελλούχων Τουρκίας. Η διαφορά μεταξύ τους έφτασε τους 10 βαθμούς. Μπορεί να μένουν ακόμα 12 αγωνιστικές, αλλά η διαφορά μοιάζει πια μη αναστρέψιμη και η Μπασάκσεχιρ, που είναι 2η, δεν φαίνεται ικανή να ξαναπεράσει μπροστά.

Μέσα στο επιβλητικό «Αλί Σαμί Γεν», η Γαλατά είχε τις καλύτερες ευκαιρίες. Οι «μαυραετοί» όμως άντεξαν στην πίεση και τελικά νίκησαν με αρκετή δόση τύχης. Στο 47′ ο Ταλίσκα εκτέλεσε φάουλ από πλάγια δεξιά. Η μπάλα βρήκε στον Μπρούμα που ήταν στο τείχος, άλλαξε πορεία και πήγε στη δεξιά μεριά της εστίας του ανήμπορου Μουσλέρα. Την ευκαιρία του αγώνα την έχασε προς το τέλος ο Ποντόλσκι από εξαιρετική θέση στην περιοχή.

Τα χαϊλάιτ 

Ήταν η πρώτη νίκη σε ντέρμπι τη φετινή σεζόν για την προσεχή αντίπαλο του Ολυμπιακού στους 16 του Europa League. Είχε βέβαια νικήσει και πέρσι στο ίδιο γήπεδο. Το 15ο και δεύτερο συνεχόμενο πρωτάθλημα είναι πολύ κοντά. Πριν κάνει την πτήση 670 χλμ. για την Αθήνα, η Μπεσίκτας θα υποδεχθεί το Σάββατο τη 16η Τσαϊκούρ απ΄ την πολύ μακρινή Ριζούντα.

Το ρόστερ της Μπεσίκτας κοστολογείται 125 εκατ. ευρώ, της Γαλατά 100 εκατ., της Οσμανλίσπορ 50 εκατ. και του Ολυμπιακού, χωρίς πια τον Ιντέγε, 44 εκατ. Το χρήμα μόνο βέβαια δεν φτάνει για τις διακρίσεις, αλλιώς η Φενέρμπαχτσε, που αξίζει 143 εκατ., δεν θα ήταν 4η και ήδη αποκλεισμένη απ΄ την Ευρώπη.

Η διοίκηση της Γαλατά νόμιζε φαίνεται ότι με την πρόσληψη του Ίγκορ Τούντορ θα έρχονταν επιτέλους καλύτερα αποτελέσματα. O Κροάτης τεχνικός, μαζί με τον υπηρεσιακό που έκατσε για ένα παιχνίδι πριν απ’ αυτόν, έχουν πάρει μόνο ένα βαθμό στα τρία τελευταία ματς (με 2/2 ήττες εντός έδρας). Στο κύπελλο έχει ήδη αποκλειστεί, στην Ευρώπη είναι τιμωρημένη και η φετινή χρονιά πάει χαμένη. Όλα αυτά με ομάδα των 100 εκατ. ευρώ, ποσό που ξεπερνάει κατά πολύ την αξία των ΠΑΟΚ, ΠΑΟ και ΑΕΚ μαζί…

ΥΓ. Για όσους ακόμα νομίζουν πως το ελληνικό δεν είναι το πιο απολίτιστο και ανοργάνωτο πρωτάθλημα της Μεσογείου, παραθέτουμε τη φωτογραφία (κάτω) με τους 1.500 φανατικούς της Μπεσίκτας μέσα στο στάδιο της Γαλατά. Φαντάζεστε για παράδειγμα, το έτος 2017 μέσα στο «Γ. Καραϊσκάκης» 1.500 φανατικούς της… Θύρας 21;

Οι ομάδες
Γαλατάσαραϊ (Τούντορ) : Μουσλέρα, Σετζού, Μπαλτά, Καγιά, Καρόλ, Ντε Γιόνγκ, Ινάν (Τσιγκερτσί), Οζτεκίν (Γκάρι Ροντρίγκεζ), Μπρούμα, Ποντόλσκι, Σνάιντερ (Ντερντιγιόκ)
Μπεσίκτας (Γκιουνές) : Φάμπρι, Αντριάνο, Νουκάν, Μαρσέλο, Γκιονούλ (Μπέκ), Χάτσινσον, Όζιακουπ (Ινλέρ), Μπάμπελ, Ταλίσκα (Αρσλάν) ,Κουαρέσμα, Τοσούν

Βαθμολογία
1. ΜΠΕΣΙΚΤΑΣ 50
2. ΜΠΑΣΑΚΣΕΧΙΡ 46
3. ΓΑΛΑΤΑΣΑΡΑΪ 40
4. ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ 38
5. ΑΝΤΑΛΙΑΣΠΟΡ 35