Από εντάσεις σημαδεύθηκε η εκδίκαση της υπόθεσης Σισέ – Μαρινάκη για το επεισόδιο στο ντέρμπι Ολυμπιακού – Παναθηναϊκού τον Φεβρουάριο του 2011, που συνεχίστηκε στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Πειραιά.

Ο Τζιμπρίλ Σισέ κατέθετε επί δύο ώρες, για άλλη μία ώρα κατέθεσε ο Βασίλης Κωνσταντίνου και η υπόθεση διεκόπη για τις 13 Μαρτίου λόγω παρέλευσης του ωραρίου. Και τη συγκεκριμένη ημερομηνία όμως θα πάρει νέα διακοπή, αφού δεν μπορούν οι δικηγόροι, και θα συνεχιστεί στις 27 Μαρτίου.

Επεισόδιο με τον Βασίλη Κωνσταντίνου σημειώθηκε κατά την αποχώρησή του από το δικαστικό μέγαρο Πειραιά. Ένας άγνωστος με σκουφάκι, που περίμενε στην είσοδο του δικαστικού μεγάρου, επιτέθηκε φραστικά -και όχι μόνο- στον αντιπρόεδρο της ΠΑΕ Παναθηναϊκός κι ενώ ήταν παρόντες άνδρες της Αστυνομίας.

Ο Γάλλος στη δίωρη κατάθεσή του για το ντέρμπι «αιωνίων» τον Φεβρουάριο του 2011 (2-1 υπέρ του Ολυμπιακού) σημείωσε για τη δήλωση του Βαγγέλη Μαρινάκη στα αποδυτήρια («σήμερα σας πηδ…») για την οποία έχει καταθέσει μήνυση:

«Ήταν ξεκάθαρο ότι με γελοιοποίησε. Έμμεσα ήταν μομφή για το σεξουαλικό προσανατολισμό μου. Αυτό εννοούσε, προσπαθούσε να θίξει τον ανδρικό μου εγωισμό. Δεν θεωρώ ότι έπρεπε να ρωτήσω γιατί το είπε. Δεν ξέρω γιατί τα είπε αυτά ο Μαρινάκης. Λυπάμαι που το λέω αυτό, όσο και αν αγαπώ την Ελλάδα, είναι η πρώτη φορά που δέχθηκα κάτι τέτοιο.

Φυσικά ήταν υποτιμητική η δήλωση του Μαρινάκη, γελοιοποίησε εμένα και τον ανδρισμό μου. Φυσικά και μπορεί ένας άνδρας να φορέσει φούστα, έχω δει τους τσολιάδες που φοράνε και είναι πολύ περισσότερο άνδρες. Αν είχε ζητήσει συγγνώμη ο Μαρινάκης, δεν θα βρισκόμασταν εδώ σήμερα. Η λέξη «σε πήδηξα» είναι από μόνη της επιθετική, έχει μια έννοια. Ο τρόπος που είπε ότι μπορείς να νικήσεις την επόμενη φορά, το είπε προκλητικά. Μου είπε «σήμερα σας γάμ… μπορείς να νικήσεις την επόμενη φορά». Αυτά που έγιναν με ώθησαν να πάρω την απόφαση να φύγω από την Ελλάδα. Παίζω μπάλα, ποτέ δεν αντιμετώπισα παρόμοιο περιστατικό. Είναι η πρώτη φορά που μου συνέβη και έχω παίξει σε πολύ μεγαλύτερα ντέρμπι».