Με 7 αθλητές που έπιασαν τα όρια θα λάβει μέρος η Ελλάδα στο 34ο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κλειστού στίβου, που θα γίνει 3-5 Μαρτίου στο Βελιγράδι.

Mε ελπίδες για μετάλλια κατεβαίνει στο 34ο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κλειστού στίβου η Ελλάδα.

Φυσικά τα πιο δυνατά «όπλα» της χώρας μας είναι στο άλμα επί κοντώ με την Ολυμπιονίκη Κατερίνα Στεφανίδη στις γυναίκες και τον Κώστα Φιλιππίδη στους άνδρες να είναι από τα φαβορί για μετάλλια. Στο επί κοντώ υπάρχει και τρίτη ελληνική συμμετοχή, αυτή του νεαρού Εμμανουήλ Καραλή. Ο Φιλιππίδης έχει την 4η καλύτερη επίδοση (5,73) και ο Καραλής την 5η (5,70), ενώ η Στεφανίδη με το 4,82 φέτος διατηρεί την καλύτερη επίδοση από όλες τις αγωνιζόμενες.

Από εκεί και πέρα, φαβορί για ένα μετάλλιο είναι και η Βούλα Παπαχρήστου με 14,19 φέτος στο τριπλούν, όπου δεσπόζει η παρουσία της Ρουμάνας Έλενα Παντουρόγιου με 14,33, την οποία πάντως η Ελληνίδα πρωταθλήτρια νίκησε το περασμένο Σάββατο στο Βαλκανικό πρωτάθλημα.

Η Ελισάβετ Πεσιρίδου θα αγωνιστεί στα 60 μ. εμπόδια, σε ένα από τα ποιοτικότερα αγωνίσματα της φετινής χρονιάς. Η ΕΑΑ ανακοίνωσε 28 αθλήτριες και η Ελληνίδα με 8.04 βρίσκεται στην 11η θέση.

Στα 60 μ. των γυναικών έχουν δηλωθεί 42 αθλήτριες, ανάμεσα σε αυτές και η Ραφαέλα Σπανουδάκη, που έχει τρέξει την απόσταση σε 7.30 και είναι η 15η αθλήτρια.

Τέλος, στη σφαιροβολία ο Μιχάλης Σταματόγιαννης θα αντιμετωπίσει 22 αθλητές και έχει τη 14η επίδοση (20,22 μ.).