Ανακοίνωση-σοκ από την Ομοσπονδία Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδος (ΟΙΕΛΕ), η οποία καταγγέλλει ιδιωτικά σχολεία στα οποία φοιτούν μαθητές-φαντάσματα, καθώς -όπως φαίνεται- δεν καταγράφονται οι απουσίες.

Στην καταγγελία αναφέρεται: «Σύμφωνα με την καταγγελία αυτή, που δίνουμε στη δημοσιότητα με καλυμμένα συγκεκριμένα στοιχεία για λόγους προστασίας των καταγγελλόντων, μεγάλο ιδιωτικό σχολείο της επαρχίας έχει μαθητές-φαντάσματα που δεν εμφανίζονται ποτέ για μάθημα. Τα απουσιολόγια είναι εικονικά. Επιπλέον, η καταγγελία κάνει λόγο για απλήρωτους εκπαιδευτικούς και για μισθολογικές καταστάσεις που δεν αποστέλλονται στην οικεία Διεύθυνση Εκπαίδευσης».

Ο διευθυντής της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, σύμφωνα με την ανακοίνωση, αν και έχει από καιρό ενημερωθεί για την καταγγελία, φαίνεται να μην κάνει κάτι για την εν λόγω κατάσταση, ενώ «αποκρούει οποιαδήποτε καταγγελία εναντίον του σχολείου».

Ο υπουργός Παιδείας προανήγγειλε την περασμένη Παρασκευή έρευνα για το θέμα του homeschooling και της έκδοσης παράνομων τίτλων σπουδών από ιδιωτικά σχολεία.

«Η αποστολή της σχετικής εντολής όμως δεν αρκεί. Πρέπει εδώ και τώρα να λειτουργήσει η προσφάτως επανασυσταθείσα διά νόμου Διεύθυνση Ιδιωτικής Εκπαίδευσης και να υπάρξει στενή συνεργασία του υπουργείου Παιδείας με δημόσιες υπηρεσίες και τη Δικαιοσύνη γα την προστασία του δημόσιου συμφέροντος. Τέλος, είναι αναγκαίο να συσταθούν, όπως έχει ζητήσει η ΟΙΕΛΕ, κοινές επιτροπές ελέγχου εξειδικευμένων και άρτια εκπαιδευμένων υπαλλήλων των υπουργείων Παιδείας και Εργασίας, διότι η έρευνα σε ιδιωτικά σχολεία παρουσιάζει ιδιαιτερότητες και ειδικές δυσκολίες» δήλωνει η ΟΙΕΛΕ σε ανακοίνωσή της.