Με επίσκεψη στον Αρχιεπίσκοπο ξεκίνησε η ημέρα. Έκαναν βόλτα στο κέντρο της Αθήνας. Ο Κάρολος πήγε στο “Αβέρωφ”, με τα “Red Arrows” να δίνουν σόου από αέρος.

Το βρετανικό πολεμικό πλοίο HMS Echo, το oποίο συμμετέχει στη νατοϊκή δύναμη και την ακταιωρό της βρετανικής συνοριακής δύναμης HMC Valiant που συμμετέχει σε επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης προσφύγων και μεταναστών στο Αιγαίο, επισκέφθηκε ο πρίγκιπας της Ουαλίας Κάρολος.

Ο διάδοχος του βρετανικού θρόνου κατέφθασε λίγο μετά πριν τις 12:30 στο λιμάνι του Πειραιά συνοδευόμενος από τη Βρετανίδα πρέσβη στην Ελλάδα Κέιτ Σμιθ.

Τον πρίγκιπα Κάρολο υποδέχθηκαν στο πολεμικό πλοίο HMS Echo Βρετανοί αξιωματούχοι οι οποίοι των ενημέρωσαν και τον ξενάγησαν ενώ ο ίδιος επιθεωρώντας το πλοίο συνομίλησε με το πλήρωμα.

Αμέσως μετά επιβιβάστηκε στην ακταιωρό HMC Valiant απ’ όπου και απέπλευσε με προορισμό το Φάληρο όπου επισκέφτηκε το θωρηκτό Αβέρωφ και την τριήρη «Ολυμπιάς».

Κατά την επίσκεψη του Καρόλου στο λιμάνι του Πειραιά τα μέτρα ασφαλείας ήταν δρακόντεια.

Εν τω μεταξύ, στο πλαίσιο της επίσκεψης του πρίγκιπα της Ουαλίας πραγματοποιήθηκε αεροπορική επίδειξη στο Φλοίσβο Παλαιού Φαλήρου με διέλευση ενός αεροσκάφους τύπου Μιράζ 2000-5 το οποίο ακολουθούνταν από 9 αεροσκάφη BAE HAWKS του Ακροβατικού Σμήνους των «RED ARROWS».

Οι πιλότοι των Red Arrows βρίσκονται εδώ και μέρες στην 114 πτέρυγα μάχης στην Τανάγρα, όπου πραγματοποιούν μέρος της εαρινής τους εκπαίδευσης. Ωστόσο, η αεροπορική επίδειξη ήταν αφιερωμένη στην μνήμη του σμηναγού Γεωργίου Μπαλταδώρου που πρόσφατα έχασε τη ζωή του στο Αιγαίο.

Το πρωί ο πρίγκιπας Κάρολος έγινε δεκτός από τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, όπου αντάλλαξαν δώρα ενώ μίλησαν με θερμά λόγια ο ένας για τον άλλον. Στην συνέχεια ο Πριγκιπας της Ουαλίας και η δούκισσα της Κορνουάλης Καμίλα, έκαναν βόλτα στο κέντρο της Αθήνας, ανάμεσα στον κόσμο.

Στη βόλτα που πραγματοποίησαν, προκειμένου να μεταβούν στον ναό της Παναγίας Καπνικαρέας στην Ερμού, αγόρασαν κουλούρι από πλανόδιο πωλητή και συνομίλησαν με αρκετούς πολίτες που τους αναγνώριζαν και τους έβγαζαν φωτογραφίες με τα κινητά τους.

Αμέσως μετά ο πρίγκιπας Κάρολος και η σύζυγός του μετέβησαν στο συμμαχικό νεκροταφείο του Παλαιού Φαλήρου. Εκεί ο Κάρολος κατέθεσε στεφάνι προς τιμήν των 2.067 πεσόντων στρατιωτών της Κοινοπολιτείας από την κατάκτηση της Ελλάδας από τους Γερμανούς το 1941 και μετά το 1944.