Σεμπαστιάν Οζιέ ολοκλήρωσε τη μεγάλη ανατροπή και πανηγύρισε τη νίκη στο Ράλι Μεξικού, που αποτέλεσε τον τρίτο γύρο του φετινού παγκοσμίου πρωταθλήματος ράλι.

Ο παγκόσμιος πρωταθλητής που πήρε τα ηνία στο δεύτερο σκέλος, ξεκίνησε την τελευταία ημέρα της δοκιμασίας στη Κεντρική Αμερική με προβάδισμα 35 δευτερολέπτων έναντι του Kρις Μϊκε. Όμως από την πρώτη κιόλας ειδική διαδρομή της ημέρας, ο οδηγός της M-Sport ουσιαστικά «κλείδωσε» τη νίκη.

Κι αυτό διότι ο ομόλογός του στη Citroen που μάλιστα είχε κερδίσει πέρυσι στο Μεξικό, έκανε ένα λάθος τέσσερα χιλιόμετρα πριν το τέλος της ειδικής «Alfaro». Παρότι με τη βοήθεια των θεατών κατάφερε να συνεχίσει, έχασε 47 δευτερόλεπτα και μαζί, τη δεύτερη θέση.

Ο Oζιέ έκανε περίπατο στη συνέχεια, πήρε τους 25 πόντους της νίκης που ήταν η δεύτερη φετινή μετά το Μόντε Κάρλο αλλά και αυτούς της δεύτερης θέσης στην power stage.

Εκεί ο Ντάνι Σόρντο είχε κλαταρισμένο ελαστικό αλλά αυτό δεν του στοίχισε, με τη δεύτερη θέση στη γενική κατάταξη να είναι η καλύτερη που κατέλαβε από το 2015 στην Καταλονία! Όσο για τον Μϊκε, ανέβηκε για πρώτη φορά φέτος στο βάθρο.

Την πρώτη πεντάδα συμπλήρωσαν το Hyundai του Μίκελσεν και το Citroen του Σεμπαστιάν Λεμπ , που παρά το κλαταρισμένο ελαστικό που τον έθεσε εκτός κορυφής το Σάββατο, πραγματοποίησε επιτυχημένη επιστροφή στον κόσμο του WRC.