Πανδαιμόνιο επικράτησε στη δίκη για την άγρια δολοφονία της 33χρονης εφοριακού Δώρας Ζέμπερη όταν ο αδελφός και ο πατέρας της κινήθηκαν εναντίον του 58χρονου κατηγορούμενου με τους αστυνομικούς να κάνουν ασπίδα για να τον προστατεύσουν.

Συνεχίζεται η δίκη για την δολοφονία της Δώρας Ζέμπερη μέσα σε κλίμα έντασης, με τους συγγενείς της να μην αντέχουν στη θέα του κατηγορούμενου και να επιχειρούν να τον λιντσάρουν.

Η πρόεδρος του δικαστηρίου απείλησε με αποβολή από την δικαστική αίθουσα των συγγενών, προκειμένου να προχωρήσει η διαδικασία, με τον κατηγορούμενο να φυλάσσεται σαν «αστακός».

Την πεποίθηση ότι ο 58χρονος είναι ο δολοφόνος του παιδιού του, εξέφρασε ο πατέρας της Δώρας Ζέμπερη, Κωνσταντίνος.

«Ο κατηγορούμενος σκότωσε το παιδί μου σε πλήρη διαύγεια. Μου σκότωσε το παιδί. Είναι καθαρόαιμος δολοφόνος, ήξερε που χτύπαγε. Εάν ήμουν εγώ στο σπίτι δεν θα είχε πειράξει κανείς το παιδί». Σύμφωνα με τον μάρτυρα, το θύμα ήθελε να φύγει από το τμήμα ελέγχου που εργαζόταν, και είχε κάνει αίτημα μετακίνησης σε άλλη υπηρεσία.

«Η αδελφή μου ήταν μια κοπέλα στήριγμα για το σπίτι. Μας βοηθούσε και μας καθοδηγούσε. Ξύπναγαμε μαζί και φεύγαμε το πρωί για τις δουλειές μας.1,5 μήνα πριν το θάνατο της μου είπε ότι πήγαινε για έλεγχο στη Μήλο και στον Πειραιά, την είχαν βγάλει φωτογραφία και την είχαν μοιράσει στη Μήλο στους καταστηματάρχες» είπε ο αδελφός της. Τραγική φιγούρα η μητέρα της Δώρας, η οποία ζήτησε από το δικαστήριο να βρει την αλήθεια.

«Αυτό το κάθαρμα θέλω να μου πει γιατί σήκωσε τα χέρια του στο παιδί μου που δεν είχε πειράξει ούτε μυρμήγκι… Έπρεπε να του έχουν κόψει τα χέρια και 10 δις ποινή να του βάλετε δεν έχει αξία. Θέλω να μάθω την αλήθεια , το παιδί μου δεν είχε εχθρούς. Δεν πιστεύω ότι σκότωσε το παιδί μου για ενα κινητό και πέντε ευρώ» είπε και ξέσπασε:

» Το κτήνος δεν θέλω να το βλέπω. Κανένα ελαφρυντικό. Που το βρήκε τόσο μίσος. Δεν είναι άνθρωπος , είναι ανθρωπόμορφο τέρας. Θα ήθελα να τον σκοτώσω , να τον πληρώσω με το ίδιο νόμισμα».