Σοκάρουν οι αποκαλύψεις για το τριπλό χτύπημα σε ναούς της χώρας. Το ISIS ανέλαβε την ευθύνη των επιθέσεων. Θρήνος και οργή στην χώρα.

Σοκ και θρήνος απο το τριπλό χτύπημα με επιθέσεις αυτοκτονίας σε ναούς της Ινδονησίας, που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο τουλάχιστον 11 ανθρώπων και τον τραυματισμό τουλάχιστον άλλων 40.

Φρίκη προκαλεί η αποκάλυψη που έκανε ό Πρόεδρος της Ινδονησίας, Τζόκο Γουιντόντο, ο οποίους αφού δήλωσε ότι οι επιθέσεις αυτοκτονίας που έκαναν ύποπτοι ισλαμιστές ένοπλοι κατά τριών εκκλησιών στην πόλη Σουραμπάγια, ήταν “βαρβαρικές πράξεις”, ανέφερε ότι στις βομβιστικές επιθέσεις οι δράστες χρησιμοποίησαν και δύο παιδιά!

Σύμφωνα με πληροφορίες, πίσω απο το μπαράζ των βομβιστικών επιθέσεων, που έγιναν μέσα σε 10 λεπτά, βρίσκονταν τα μέλη μιας οικογένειας, με τοπικά ΜΜΕ, επικαλούμενα την Αστυνομία της χώρας, να αναφέρουν ότι η μητέρα ανατινάχθηκε μαζί με τα δύο παιδιά της, δύο κορίτσια, στην μια εκκλησία, ενώ ο πατέρας και άλλοι τρεις γιοι της οικογένειας έκαναν τις επιθέσεις αυτοκτονίας στους άλλους δύο ναούς στην πόλη Σουραμπάγια, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ινδονησίας.

“Έχω δώσει οδηγίες στην αστυνομία να εντοπίσει και να σπάσει το δίκτυο των δραστών,” είπε χαρακτηριστικά ο Γουιντόντο.

Εν τω μεταξύ, το ISIS ανέλαβε την ευθύνη για τις βομβιστικές επιθέσεις αυτοκτονίας, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Amaq, που εκφράζει τους τζιχαντιστές, ωστόσο η ανάληψη της ευθύνης έγινε χωρίς να παρουσιαστούν κάποιες αποδείξεις.