Πέθανε σήμερα η Μάνια Τεγοπούλου, κόρη του Κίτσου Τεγόπουλου, εκδότη της πάλαι ποτέ κραταιάς «Ελευθεροτυπίας» . Η Μάνια Τεγοπούλου νοσηλευόταν τον τελευταίο μήνα στο «Ιασώ» με κίρρωση του ήπατος περιμένοντας για μεταμόσχευση.

Η Μάνια Τεγοπούλου είχε αναλάβει επικεφαλής της «Χ.Κ. Τεγόπουλος» μετά από τον θάνατο του πατέρα της Κίτσου Τεγόπουλου, το 2006. Η ιστορική «Ελευθεροτυπία» έκλεισε τελικά τρία χρόνια μετά κι ενώ αντιμετώπιζε σοβαρότατα οικονομικά προβλήματα.

Στις αρχές του 2013 η εφημερίδα επανακυκλοφόρησε, άντεξε όμως μέχρι τον Νοέμβριο του 2014 όποτε έκλεισε οριστικά αφήνοντας δυσαναπλήρωτο κενό στον χώρο του Τύπου στην Ελλάδα.

Η Μάνια Τεγοπούλου υπήρξε αμφιλεγόμενη προσωπικότητα. Ο ιστορικός διευθυντής της «Ελευθεροτυπίας» Σεραφείμ Φυντανίδης μετά το κλείσιμο της εφημερίδας είχε δηλώσει πως «η Μάνια, όσα χρόνια ζούσε ο μπαμπάς της, δεν είχε πατήσει ποτέ στην εφημερίδα […] Δεν τη μαθαίνεις τη δουλειά έτσι στα 50 σου χρόνια…». Ο ίδιος ισχυριζόταν πως οι δημοσιογράφοι της εφημερίδας είχαν πάψει να έχουν ελευθερία όπως στο παρελθόν.

Απέναντί της είχαν βρεθεί εξάλλου οι εκατοντάδες εργαζόμενοι της «Ελευθεροτυπίας» οι οποίοι από τον Αύγουστο του 2011 είχαν πάψει να πληρώνονται.