Άντε βγάλε Άκρη τώρα τι έχει γίνει με την «Folli Follie». Ελληνική επιχειρηματικότητα όπως την ξέρουμε χρόνια τώρα;Aμερικανικά Funds που σορτάρουν ; Συνδυασμός των προηγούμενων; Ποντάρουμε στον συνδυασμό και των 2.

Σεισμό προκάλεσε την περασμένη Παρασκευή στην αγορά η είδηση ότι ένα fund, με συμμετοχή στη Folli Follie, αμφισβητεί τα οικονομικά στοιχεία της ελληνικής εταιρείας, καθώς τα θεωρεί κατασκευασμένα.
Το αμερικανικό hedge fund QCM αμφισβητούσε την οικονομική και εμπορική θέση του ομίλου Folli Follie, με αποτέλεσμα η μετοχή να κλείσει στο limit down. Στη συνέχεια η διοίκηση της Folli Follie εξέδωσε σφοδρή ανακοίνωση κατηγορώντας το fund για κερδοσκοπικά παιχνίδια εις βάρος της και τόνισε ότι θα προσφύγει στη Δικαιοσύνη. Η αλήθεια είναι ότι, όπως παραδέχεται το εν λόγω fund, έχει σορτάρει τη μετοχή, δηλαδή -σε απλά ελληνικά- έχει στοιχηματίσει στην πτώση της τιμής.

Και με αφορμή την υπόθεση Folli Follie φανταστείτε τι γίνεται με τις εταιρείες που δεν δημοσιεύουν οικονομικές καταστάσεις! Γιατί οι εταιρείες δεν δημοσιεύουν εγκαίρως τα οικονομικά τους στοιχεία

Folli Follie το λένε στην Ελλάδα, στην Κίνα το λένε Φόλα Φόλα!