Με τον καλύτερο τρόπο ξεκινά η Stoiximan.gr Basket League, καθώς οι «ερυθρόλευκοι» υποδέχονται το απόγευμα της Κυριακής (8/10, 19:30 Cosmote Sport 4) τους Νταμπλούχους Ελλάδας.

Το πρώτο «αιώνιο» ντέρμπι γίνεται με το… καλημέρα της νέας αγωνιστικής περιόδου, η οποία ξεκινά εκεί όπου ολοκληρώθηκε η προηγούμενη, ήτοι στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, όπου ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει τον Παναθηναϊκό Superfoods. Οι «πράσινοι» επιστρέφουν στον… τόπο που εγκλήματος, με νωπές ακόμα τις μνήμες από την κατάκτηση του πρωταθλήματος πριν από μερικούς μήνες.

Η νίκη δεν έχει τόσο μεγάλο βαθμολογικό όφελος, αλλά κυρίως δίνει ”αέρα” στον νικητή, ο οποίος θα αρχίσει την χρονιά με τον καλύτερο τρόπο και θα έχει καταφέρει να «κερδίσει» λίγο χρόνο παραπάνω ενόψει της δύσκολης συνέχειας, με υποχρεώσεις σε Ελλάδα και Ευρωλίγκα.

Το ματς θα γίνει «κεκλεισμένων των θυρών», μια και οι Πειραιώτες είναι τιμωρημένοι έπειτα από τα όσα έγιναν στον 5ο τελικό του περσινού πρωταθλήματος, όπου ο Παναθηναϊκός έκανε… περίπατο και σήκωσε το νταμπλ.

«Πονοκέφαλοι» για τους προπονητές

Με απουσίες θα αγωνιστούν στο πρώτο ντέρμπι και οι δύο «μονομάχοι». Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος για τους γηπεδούχους, δεν έχει στην διάθεσή του τον Ρόμπερτς, ενώ ελάχιστες είναι οι πιθανότητες συμμετοχής και του Σπανούλη. Από την άλλη, ο Τσάβι Πασκουάλ δεν μπορεί να υπολογίζει στον Λεκαβίτσιους, που βρίσκεται στην περίοδο της αποθεραπείας.