Οι αντιδράσεις από την παρουσία πολιτικών προσώπων, ξεπεράστηκαν και η παρέλαση του Athens Pride  συνεχίστηκε κανονικά στους κεντρικούς δρόμους της Αθήνας.

Η παρέλαση ξεκίνησε μπροστά από τη Βουλή και κατευθύνθηκε προς την Ακαδημίας. Το ρυθμό δίνει η μπάντα με τα τύμπανα και ακολουθεί η μεγάλη σημαία με τα χρώματα του ουράνιου τόξου.

Στην περέλαση συμμετέχει πλήθος κόσμου και κυρίως νέοι που κρατούν πλακάτ με συνθήματα υπέρ των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Την παράσταση έκλεψε ένα ζευγάρι που επέλεξε να  κάνει τη φωτογράφιση του γάμου του κατά τη διάρκεια της παρέλασης.

Πολλοί συμμετέχοντες έχουν βαφτεί με τα χρώματα του ουράνιου τόξου -σύμβολο της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας- με τη «ζωγραφική προσώπου» (face painting). Πιο δίπλα, άλλοι τυπώνουν πλακάτ, μπλουζάκια και τσάντες με φράσεις, όπως «Ούτε αγόρι, ούτε κορίτσι απλώς άνθρωπος», «Δεν είναι μια φάση», «Είμαι γκέι και σας καίει».

Υπογραμμίζοντας πως θέλουν να αναδείξουν τη σημασία της παιδείας, και ειδικότερα τον σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων όπως αναφέρει ανακοίνωση της ολλανδικής πρεσβείας στο Athens Pride θα συμμετάσχουν διπλωμάτες από τις πρεσβείες της Αργεντινής, της Αυστραλίας, του Βελγίου, της Βενεζουέλας, της Βραζιλίας, της Γαλλίας, της Γερμανίας, της Δανίας, της Ελβετίας, της Εσθονίας, του Ηνωμένου Βασίλειου, των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, της Ιρλανδίας, του Ισραήλ, της Ισπανίας, της Ιταλίας, του Καναδά, της Λετονίας, της Λιθουανίας, του Λουξεμβούργου, του Μεξικού, της Νορβηγίας, της Ολλανδίας, της Πορτογαλίας, της Σλοβενίας, της Σουηδίας, της Τσεχικής Δημοκρατίας, της Φινλανδίας, και της Χιλής στην Ελλάδα.