Eπεισόδια σημειώθηκαν σήμερα στο μαθητικό συλλαλητήριο στο ύψος της Βουλής, στο Σύνταγμα,  όταν ομάδα αγνώστων έκανε ρίψη καπνογόνων, φωτοβολίδων και μολότοφ προς τις αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες «απάντησαν» κάνοντας χρήση χημικών.

Νωρίτερα είχε ξεκινήσει το μαθητικό συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας με κεντρικό σύνθημα «θέλουμε σχολείο να μορφώνει και όχι να εξοντώνει». Χιλιάδες μαθητές απ’ όλη την Αττική διαδήλωσαν διεκδικώντας, όπως αναφέρουν στο κάλεσμά τους, «το σχολείο και τη ζωή που τους αξίζει».

«Σε πολλές περιοχές της Ελλάδας, στα Γιάννενα, την Πρέβεζα, την Κατερίνη, τη Θεσσαλονίκη, τη Χίο και αλλού οι συμμαθητές μας βρίσκονται ήδη σε κινητοποιήσεις. Συνεχίζουμε ακόμα πιο δυναμικά! Ενώνουμε τη φωνή μας σε όλη την Ελλάδα!», επισημαίνει χαρακτηριστικά σε ανακοίνωσή του το συντονιστικό των μαθητών.

“Δεν υποχωρούμε από το αυτονόητο δικαίωμά μας για δημόσια δωρεάν εκπαίδευση. Απέναντι σε μικροπολιτικά παιχνίδια μέσα από συλλογικούς ανυποχώρητους αγώνες αγωνιζόμαστε για να μη μας κόψει κανείς τα συγγράμματα και να μην γίνονται αντικείμενο εξυπηρέτησης επιχειρηματικών συμφερόντων!

Δεν επαναπαυόμαστε και συνεχίζουμε τις κινητοποιήσεις μας!

Απαιτούμε,

Να ανοίξει άμεσα ο Εύδοξος

Καμία εμπλοκή επιχειρηματικών συμφερόντων στην διανομή των συγγραμμάτων

Καμία εφαρμογή των Νόμων Διαμαντοπούλου-Γαβρόγλου που υποβαθμίζουν το Δημόσιο και Δωρεάν Πανεπιστήμιο”.