Χιλή και Γερμανία έμειναν στο 1-1 και άφησαν Καμερούν και Αυστραλία (επίσης 1-1), να ψάχνουν ένα μικρό θαύμα για να προκριθούν.

Στην Αγία Πετρούπολη, το Καμερούν έπαιξε πολύ ωραία, αλλά απέτυχε να πάρει τη νίκη. Χάθηκε το μέτρημα όσον αφορά τα κλεψίματα των πρωταθλητών Αφρικής. Τα λιοντάρια πλήγωσαν τα καγκουρό στην εκπνοή του ημιχρόνου. Ο Νγκαντέου της Σλάβια Πράγας βρήκε με 60άρα μπαλιά τον Ανγκισά της Μαρσέιγ που κρέμασε το Ράιαν για το 1-0.

Η κρισιμότερη φάση έγινε στο 58′. Ο Αμπουμπακάρ της Μπεσίκτας αστόχησε σχεδόν σε κενή εστία για το 2-0 και στην επόμενη φάση η Αυστραλία κέρδισε πέναλτι. Ευστόχησε στο 60′ ο Μίλιγκαν που παίζει στα Η.Α.Εμιράτα για το 1-1. Ο Αμπουμπακάρ συνέχισε να χάνει ευκαιρίες και η ισοπαλία έμεινε μέχρι τέλους παρά τις 19-5 τελικές υπέρ των Αφρικανών.

Χάιλαϊτ:

Στο Καζάν με 12 ℃, η Γερμανία κατάφερε να φρενάρει την ορμητική Χιλή. Μόλις στο 6′ ο Μουστάφι έκανε κακή πάσα στην άμυνα. Βιντάλ και Σάντσες εκμεταλλεύτηκαν το λάθος και ο επιθετικός της Άρσεναλ νίκησε τον Τερστέγκεν με το αριστερό για το 1-0.

Αργότερα το οριζόντιο δοκάρι απέτρεψε το 2-0 από σουτ του Βάργκας. Στο 41′ η Γερμανοί ισοφάρισαν με υποδειγματικό τρίγωνο. Ο Τσαν έδωσε στον Έκτορ εκείνος στον Στιντλ που σκόραρε με προβολή.

Παρέμεινε το 1-1 που ικανοποιεί και τους δυο πρωτοπόρους. Το γκολ που έβαλε ο Αλέξις Σάντσες ήταν το 38ο και ετσι έγινε ο 1ος σκόρερ στην ιστορία της Χιλής ξεπερνώντας τον Μαρσέλο Σάλας. Ο Σάλας βέβαια τα είχε πετύχει κάνοντας 41 λιγότερες συμμετοχές  (112-71). Αν θέλουν να προκριθούν Αυστραλία και Καμερούν θα πρέπει να νικήσουν με 2 γκολ διαφορά τις Χιλή και Γερμανία αντιστοίχως υπερτερώντας έτσι στην ισοβαθμία.

Χάιλαϊτ:

 

Βαθμολογία 2ου ομίλου:

  1. Χιλή 4
  2. Γερμανία 4
  3. Αυστραλία 1
  4. Καμερούν 1