«Με την ψήφο αυτή πουλάτε τον χαρακτήρα και την ψυχή σας στο πολιτικό σύστημα που μας έφερε εδώ αντιγράφοντας κάθε λάθος του.

Μαζί με τον χαρακτήρα σας πουλήσατε και το μέλλον των νέων μας, πουλήσατε τα όνειρά τους. Και τώρα στους νέους μας τους έμεινε μόνο ένα όνειρο: Να φύγουν όσο μπορούν συντομότερα από τη χώρα. Αυτή είναι η πραγματική πτώχευση της χώρας μας», επεσήμανε κλείνοντας την ομιλία του ο ανεξάρτητος βουλευτής Χάρης Θεοχάρης κατά τη συζήτηση του πολυνομοσχεδίου στην Ολομέλεια της Βουλής.


Παραθέτοντας σειρά επιχειρημάτων αποδόμησε τη ρητορική της κυβέρνησης για τη χρησιμότητα των μέτρων. «Τα μέτρα κατέληξαν να είναι αναγκαία γιατί δεν υλοποιείτε αναπτυξιακές δράσεις. Γιατί επιτρέπετε σε δασάρχες να ανακαλύπτουν δάση εκεί που φυτεύτηκαν δέντρα πριν λίγα μόλις χρόνια».

Για το ζήτημα του χρέους ο κ. Θεοχάρης υπογράμμισε ότι το μόνο που μπορεί να πάρει η κυβέρνηση είναι το ελάχιστο δυνατόν και μάλιστα με υπερπλεονάσματα ώστε να χαίρεται ο κ. Σόιμπλε πως δε θα χαρίσει τίποτε.

Για τα περίφημα αντίμετρα, τα χαρακτήρισε κοροϊδία υπενθυμίζοντας ότι η ρήτρα αξιοποίησης των υπερπλεονασμάτων υπήρχε και αντίμετρα  πήρε η κυβέρνηση ήδη τον περασμένο Δεκέμβριο με το χαρτζιλίκι  που έδωσε στους συνταξιούχους.

Και συνέχισε λέγοντας ότι για να τελειώσουν τα Μνημόνια η χώρα πρέπει να αποκτήσει παραγωγικό μοντέλο. Αλλά η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ ξέρει μόνο το ρουσφετολογικό μοντέλο και το βόλεμα των φίλων της αναφερόμενος στο άρθρο 55 που μοναδικό στόχο έχει την επιτάχυνση της στήριξης των εκδοτών με κρατική διαφήμιση.

Στη συνέχεια παρουσίασε σειρά προτάσεων που η υλοποίηση τους θα δικαιολογούσε ενδεχομένως την ψήφιση των μέτρων. Οι προτάσεις αυτές είναι:

-Η μείωση των εισφορών των νεοεισερχόμενων στην αγορά εργασίας, των νέων μας που φεύγουν.

-Η  μείωση των κύριων ασφαλιστικών εισφορών από το 20% στο 12% και η μείωση του φορολογικού συντελεστή για μισθωτούς & συνταξιούχους στο 20%.

-Η μείωση της φορολογίας των επιχειρήσεων στο 20%

-Η μείωση του ΦΠΑ στο 20%.

-Η κατάργηση έκτακτων εισφορών, τέλους επιτηδεύματος και όλων τα μικρών τεκμηρίων ώστε να προκληθεί το σοκ που χρειάζεται η ελληνική οικονομία, να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας, να έρθουν επενδύσεις και να δημιουργηθούν πόροι για ένα σύγχρονο κοινωνικό κράτος.

Και κατάληξε λέγοντας  ότι τα μέτρα αυτά θα είχαν αξία  αν έδιναν λύση στο νέο, στον άνεργο, στον αγρότη, στον εργαζόμενο, στον επαγγελματία, στην μικρομεσαία επιχείρηση.