Κάθε χρόνο τα ίδια έτσι και φέτος η παράταση υποβολής των φορολογικών δηλώσεων έρχεται να καλύψει την κυβερνητική προχειρότητα. Το σύστημα taxis πέφτει και χιλιάδες πολίτες ταλαιπωρούνται.

Το οικονομικό επιτελείο μέσω της υφυπουργού Κατερίνας Παπανάτσιου έδειξε λίγες μέρες προθεσμία για την ολοκλήρωση της διαδικασίας. Να σημειωθεί έχει κατατεθεί ανάλογο αίτημα από τους λογιστές που αδυνατούν να εξυπηρετήσουν τους πελάτες τους.

Τον Αύγουστο η λυπητερή και του ΕΝΦΙΑ

Ο  ΕΝΦΙΑλτης  αναμένεται στο τέλος Αυγούστου και η  εξόφληση θα γίνει σε τέσσερις δόσεις (από Σεπτέμβριο έως και Δεκέμβριο) και ίσως να υπάρξει και πέμπτη δόση τον Ιανουάριο του 2018.

Η ευθυγράμμιση αντικειμενικών και εμπορικών τιμών των ακινήτων θα ολοκληρωθεί έως το τέλος του χρόνου, γεγονός που θα διαφοροποιήσει τους συντελεστές του ΕΝΦΙΑ.

«Θα ξεκινήσουμε επιτροπές σε όλες τις Περιφέρειες για να εξετάσουμε τις αντικειμενικές με τις εμπορικές. Θα υπάρχει εκπροσώπηση των φορέων», τόνισε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε απαντώντας στο ερώτημα πότε θα είναι έτοιμο το υπουργείο Οικονομικών: «Πιστεύουμε ότι θα είμαστε έτοιμοι στο τέλος του χρόνου, όπως είναι και η δέσμευση που έχουμε».

Το συνολικό ποσό είσπραξης παραμένει αμετάβλητο στο ύψος των 3 δισ. ευρώ με αποτέλεσμα άλλες κατηγορίες ακινήτων θα αυξηθεί και σε άλλες θα μειωθεί.