Στους δύσκολους καιρούς που περνά ο κλάδος των αρχαιολόγων με τις προσλήψεις μονίμων να αποτελεί  άπιαστο όνειρο, φαντάζει τουλάχιστον παράδοξο να γίνεται προκήρυξη του ΑΣΕΠ για 22 θέσεις ειδικότητας Βυζαντινών-Μεταβυζαντινών Αρχαιοτήτων κατανεμημένες όχι σε περιοχές όπου υπάρχει μεγάλη ανάγκη.

Ας δούμε τα παράλογα αυτού του διαγωνισμού.  Ενώ στις Εφορείες Αρχαιοτήτων Χαλκιδικής-Αγίου Ορους  και Περιφέρειας Θεσσαλονίκης υπηρετούν 14 και 6 αρχαιολόγοι αντίστοιχα, κρίθηκε από το Υπουργείο Πολιτισμού να αποκτήσουν από άλλον ένα η καθεμιά. Η Φλώρινα και το Κιλκίς που έχουν από έναν μόνο αρχαιολόγο αυτής της ειδικότητας δεν θα λάβουν κανέναν.

Στα Γρεβενά που δεν είναι στη μεθόριο, ούτε έχουν πληθυσμό κάτω των 10.000 κατοίκων, για άγνωστο λόγο, θα προτιμηθούν δύο ντόπιοι, ο ένας με συγγενική σχέση με άτομο ΑΜΕΑ. Αν δεν είναι φωτογραφική αυτή η προκήρυξη, τι είναι; Επίσης αποκλείονται νέοι πτυχιούχοι καθώς απαιτούνται μεταπτυχιακές σπουδές και διετής προϋπηρεσία. Κι έπειτα ζητάμε να κάνει καλά τη δουλειά της η Αρχαιολογική Υπηρεσία, χωρίς …αρχαιολόγους.