Είχε ακουστεί πως η Warner Bros ήθελε να επιστρέψει στο σύμπαν του «The Matrix» με μια τέταρτη ταινία, ενώ όταν είχε ρωτηθεί ο Keanu Reeves ήταν θετικός στο ενδεχόμενο, με την προϋπόθεση τα αδέρφια Wachowski να είναι ξανά στο τιμόνι. Τώρα νέες φήμες θέλουν τη Warner να σκέφτεται τελικά reboot του franchise.

Σύμφωνα με άρθρο του Hollywood Reporter, όλες οι σκέψεις είναι σε πολύ αρχικό στάδιο ακόμα, αλλά η εταιρεία βρίσκεται σε συζητήσεις με το σκηνοθέτη και σεναριογράφο Zak Penn, ενώ για τον πρωταγωνιστικό ρόλο έχει ακουστεί το όνομα του Michael B. Jordan (Creed, Black Panther).  Η Warner, αν και δεν έχει μιλήσει ακόμα μαζί τους, θα ήθελε τη συγκατάθεση και τις ιδέες των αδερφών Wachowski, για το project.

Το τελευταίο κεφάλαιο του «Matrix», το Matrix Revolutions, είχε κυκλοφορήσει το 2003, ενώ κάποια στιγμή είχε πέσει στο τραπέζι η ιδέα για μια τηλεοπτική σειρά, οποία γρήγορα απορρίφθηκε. Το μόνο σίγουρο είναι πως στους επόμενους μήνες θα μάθουμε περισσότερα νέα, σχετικά με το αν τελικά παρθεί η μεγάλη απόφαση και επιστρέψουμε στο franchise.

Σύμφωνα πάντως με το Hollywood Reporter, η Warner Bros θέλει να κάνει κάτι με το «The Matrix», όπως η Disney κάνει με το «Star Wars».